in , ,

Berúgták a CMF2021 motorját

A CMF2021 indító sajtótájékoztatójának résztvevői (Fotó: Babák Zoltán)

Pénteken a Körhintával indul a Szarvasi Vízi Színház 2021-es, immár 11. évada. Július 14-étől két hétre a Cervinus Teátrum visszakapja a víz feletti deszkákat az állandó jelleggel változó vendégtársulatoktól, hogy bemutassa 10. összművészeti fesztiválját.

A Cervinus Művészeti Fesztivál 2021 évadindító sajtótájékoztatóját tegnap tartották a Szeparéban.

“Minden évben ünnep számunkra az, amikor így összejövünk. A kedvünk azért jó, mert 10-11 éve olyan dolog indult el, ami a büszkeségünk”, fogalmazott az elsőként szót kapó Babák Mihály polgármester. A szarvasiak, illetve a környékbeliek már tavasszal kezdik vágni a centit, mikor kezdődik el a Szarvasi Vízi Színház évada, mondta.

Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója
Dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

“Nehéz dolog olyan városban színházat csinálni, ahol nem szeretik a színházat. Nehéz dolog olyan városban színházat csinálni, ahol nem támogatják a színházat. A Cervinus Teátrumnak nagyon nagy szerencséje van, mert ebben a városban szeretik is, támogatják is, nemcsak erkölcsileg, hanem anyagilag is”, jelentette ki Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója polgármesterünk gondolatait – immár a színház szemszögéből – folytatva.

CMF2021

Dr. Melis János címzetes főjegyző mindig nagy szeretettel és izgalommal várja a Cervinus Teátrum előadásait, amikben eddig sohasem csalódott. “Ilyen várakozással és nyitott szívvel még sohasem várt közönség nyári színházi évadra, benne a mi színházunk, a Cervinus Teátrum előadásaira mint idén”, utalt az egy-másfél év nehézségeire, mire Dósa Zsuzsa ígéretet tett, hogy minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy feledtessék ezt a nehéz időszakot.

Varga Viktor annak a nehézségeit emelte ki, amikor a színészeknek nézők nélkül kell játszaniuk. “Egy nagyon nehéz év után vagyunk.

El sem tudják képzelni, hogy milyen úgy nekimenni egy nyárnak, hogy volt két bemutatónk – egyiket sem látta néző!”

Bevallotta, úgy izgul mint élete első rendezése előtt, hiszen a Twist Olivért először a közönség a Szarvasi Vízi Színházban fogja látni. “Egy ilyen év után kétszer akkora értékkel fog bírni egy taps, mondta a Cervinus Teátrum főrendezője.

Dósa Zuzsa bemutatta a CMF2021 programját, miközben hangsúlyozta, tartották magukat ahhoz, hogy összművészeti fesztivált rendezzenek, így nemcsak klasszikus színházi műfajokat tűznek műsorra: lesznek vígjátékok, zenés vígjáték, felolvasószínház, musical, táncszínház és koncert is.

Színészutánpótlás: Kepenyes-Darida Zóra
Színészutánpótlás: Kepenyes-Darida Zóra (Fotó: Babák Zoltán)

Részletesen ismertette a Cervinus Művészeti Fesztivál programját, illetve bemutatta azok jelen levő szereplőit, közreműködőit is: Nádházy Pétert, Harcsa Boglárkát, Kepenyes-Darida Zórát, Pozsgai Boglárkát, Szemerédi Bernadettet, Balázs Henriettát, Enyingi Zsófiát, Vanya Tímeát, illetve Magyari László koreográfus, táncost, valamint a grafikai megjelenésért felelős grafikust, Győri Erzsébetet, Zsadát.

Az eseményen nem tudott részt venni Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója, aki remélhetőleg a következő eseményen már ott tud lenni!

A CMF2021 motorja már alapjáraton ketyeg, melegszik, hogy július 14-én tövig húzhassák a cervinuszosok a gázt, és onnan “Az éjszaka színei” show-műsorral kezdődően maximális fordulaton pörgethessék azt.

Kondacs János a Csabacsűdi GyLSE edzőjeként

Nehéz szezonban teljesítette a célkitűzést a Csabacsűdi GyLSE

Forrás: Szlovák

Szlovák: Három dobogós a Zrínyin, kettő a Kengurun