in ,

Új aszfaltréteget kapott a csabacsűdi temető belső útja

Új aszfaltréteget kapott a csabacsűdi temető belső útja (Fotó: Babák Zoltán)

Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a közelmúltban arról tájékoztatta Zalai Mihály megyei elnököt, hogy – a települések és a Békés Megyei Önkormányzat közös fellépésének köszönhetően – több Békés megyei pályázat támogatásának növeléséről született döntés.

A felsorolásban szerepel Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata, miszerint a TOP-3.2.1-16 – Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése pályázata többlettámogatásban részesült.

Az eredeti támogatási összeget (41639489 Ft) 4921021 forinttal pótolták ki, így a megnövelt támogatás összege 46560510 forint.

Felkerestük Molnár József polgármestert, hogy milyen további fejlesztések vannak folyamatban a településen.

A település első embere elmondta, hogy a vége felé járnak a TOP-os fejlesztéseknek, így az egészségház és a konyha energetikai fejlesztéseinek, belvízelvezető, csapadékelvezető árkok rekonstrukciójának, illetve a rendezvénytérnek.

Jelenleg folyamatban levő projektjük keretében zajlik a Hársliget óvodában a nyílászárók cseréje, illetve az utólagos homlokzati hőszigetelés.

Molnár József polgármester személyesen ellenőrzi a munkálatokat (Fotó: Babák Zoltán)
Molnár József polgármester személyesen ellenőrzi a munkálatokat (Fotó: Babák Zoltán)

Szerdán kezdték, tegnap be is fejezték a temető belső útjának aszfaltozását. A forrást rá a Magyar Falu Program keretéből biztosítják, melynek összege, 4,640 millió forint.

Az aszfaltozás 185 méter hosszon zajlik, a ravatalozótól a Dózsa György utcáig tart. A kivitelező a jövő héten végzi a kétoldali padkázást, tájékoztatott Molnár József polgármester a helyszínen tett bejárásunk során.

Forschner Rudolf bemutatja a könyvet

Bemutatták Forschner Rudolf szarvasi gasztronómiáról írt könyvének második kiadását

Övvizsgáztak az utánpótlás karatésok