in , ,

A hazugságból néha szerelem lesz

A Karinthy Színház Maga lesz a férjem című vígjátéka a Szarvasi Vízi Színház 11. évadjában (Fotó: Kepenyes Balázs)

Szombaton este a Vízi Színházban teljes teltházzal kezdték meg a Karinthy Színház művészei Márkus Alfréd – Nóti Károly – Nádasi László – Nemlaha György Maga lesz a férjem című előadását Szabó P. Szilveszter rendezésében.

A történetet 1938-ban filmesítették meg Gaál Béla rendezésében, Jávor Pál, Ágay Irén és Kabos Gyula főszereplésével, de szerepelt a filmben Csortos Gyula, Kiss Manyi, Sulyok Mária is. A Karinthy Színház 2020. október 2-án mutatta be a darabot.

Mit tegyen egy lány, ha férjhez szeretne menni? Hát füllent egy férjet magának, mert: “A férfiak nagyon óvatosak a lányokkal, a férjes asszonyokkal azonban már más a helyzet, nekik nyugodtan lehet udvarolni.” Ezt teszi Margit (Erdélyi Timea) is. Azt hazudja, hogy Dobokay Gábor ügyvéd (Kocsis Dénes) felesége, akit még csak nem is ismer. De a kiszemelt amerikai, Bobby (Miller Zoltán) elmegy a férjhez megkérni szerelme kezét, akkor kiderülnek egyébb füllentések is. A csavar nem csak ez, hanem, hogy Margit unokahúga, Veronika (Jenes Kitty) is szerelmes Bobbyba, és természetesen az ügyvéd úrnak is van választottja, Mimi (Banovits Vivianne). Bekavar – nem is kicsit – Margit apja (Németh Gábor), aki elmegyógyász és betegként kezeli a kiszemelt két férfit asszisztense, Demeter (Pusztaszeri Kornél) közreműködésével. És persze a mamának (Kocsis Judit) is megvan a maga véleménye az eseményekről. Jelentős szerepe van Dobokay Gábor inasának, Szilveszternek (Lázár Balázs) is.

Szóval nem egyszerű a történet. A csomókat két óra negyven perc alatt bogozták ki. Fűszerezték humorral, sok-sok dalbetéttel, tánccal. Ezalatt a közönség nagyon jól szórakozott, hiszen nevetés, kuncogás hallatszott a nézőtérről és nagyon sok taps is kísérte az előadást.

Nagyon pergő, vidám, kellemes estének lehettünk részesei, a színészek nevükhöz méltóan bravúros játékkal sziporkáztak. A közönség pedig már egy-egy jelenet után és a dalbetétek alatt is lelkesen tapsolt. Laza, könnyed játékot láttunk, ami a művészek számára nagyon kemény munka, de a közönség nevetése, tapsa, szeretete doppingolta őket.

Nagyon elegáns, szép díszletben, szép jelmezekben játszottak a színészek, szemet gyönyörködtető volt a látvány is (díszlet- és jelmeztervező: Csík György). Az előadás érdeme az is, hogy élő zene kísérte a művészeket (az előadás zenei vezetője, karmestere: Fekete Mari). Koreográfus: Vislóczky Szabolcs. Hang: Voronkó Miklós, fény: Thirteen Kft. Asszisztens: Hűbér Tünde. Rendező: Szabó P. Szilveszter.

A megérdemelt hosszú taps, ovációk után a nézők mosolyogva távoztak a nézőtérről.

A vígjátk a Körhinta után a második fesztiválelőadás volt a X. Teátrumi Nyár versenyprogramjában.

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

Hajduch Nándor

Egy grúz fiút fogott ki Hajduch Nándor a birkózó Eb-n

Csasztvan András, Magyari László és Szigeti Anna

Cervinus Percek Annával: Csasztvan András és Magyari László