in ,

Cervinus Percek Annával: Csasztvan András és Magyari László

Július 14-27. között kerül megrendezésre a X. Cervinus Művészeti Fesztivál, amely sok meglepetéssel várja a kedves közönséget. A Cervinusosok már hangolódnak és a közönséget is szeretnék bevonni a fesztivál előéletébe.

A Cervinus Teátrum úgy gondolta, már egészen jól kapcsolódik a közönség a világhálóra, hiszen a pandémia alatt így tartották a kapcsolatot közönségükkel. Ezért ráhangolásképpen hét héten keresztül, CERVINUS PERCEK címmel, péntekenként 19.30-kor, a Cervinus Facebook-oldalán Szigeti Anna beszélget két-két alkotóval – vezetőkkel, rendezőkkel, színészekkel, sőt gyermekszínészekkel is találkozhatnak a nézők virtuálisan. Az adásokban kulisszatitkok, érdekességek, háttérinformációk hangzanak el. A beszélgetések hangulatos helyszínen, a Szeparé by Réthy Körösre néző tetőteraszán, a Vízi Színháznál készültek, ahol a színházba érkezők is gyönyörködhetnek a páratlan látványban.

Június 18-án, az első kisfilmben Csasztvan András a Teátrum ügyvető igazgatója és Magyari László koreográfus volt Anna vendége. Ami összeköti őket, az a tánc, amelyből többfélét is láthatnak a CervinusFest tizennégy napja folyamán. Csasztvan András igazgató úr nem csak vezetőként, hanem rendezőként is megszólal, hiszen ő rendezte a Bűvös tojás című táncmesejátékot, amelynek ősbemutatója a fesztivál egyik előadása. Magyari László pedig évek óta kápráztat el bennünket koreográfiáival, és természetesen tánckultúrájával, tánctudásával is és apró szerepeivel is.

A további hat adás vendégei lesznek – nem ebben a sorrendben: dr. Dósa Zsuzsa & Vanya Tímea, Szemerédi Bernadett & Ragány Misa, Boronyák Gergely & Timkó János, Szemán Béla & Varga Viktor, Nyári Dia & Szente Árpád Csaba és két gyermekszereplő Kepenyes Darida Zóra & Pozsgai Boglárka. Egy-egy adás vendégeit összeköti valami, ami az adásból kiderül.

Minden adás végén elhangzik egy kérdés, amire a helyesen válaszolók között kisorsolnak egy egyedi CMF szilikonos karkötőt + két darab fesztiválra szóló jegyet. (A heti kérdés Magyari Lászlóhoz kapcsolódik.)

Az elkövetkező 7 hétben, pénteken 19.30-kor várja a nézőket a Cervinus Teátrum a oldalon Annával és vendégeivel, a Cervinus Művészeti Fesztivál facebook oldalán. Az oldal egyéb információkat is rendszeresen közöl. Kövessék a Szarvast a Cervinus percekben is! Hangolódjanak rá a X. CervinusFestre!

Galambos Edit

Fotó: N&V Record

A Karinthy Színház Maga lesz a férjem című vígjátéka a Szarvasi Vízi Színház 11. évadjában

A hazugságból néha szerelem lesz

Babos-szőlős saláta pulykamellel

Kánikula idejére: babos-szőlős saláta pulykamellel