in ,

50 célból 48-at sikerült ledöntenie

Sutyinszki István
Sutyinszki István (Fotó: Facebook)

A Field Target (FT) Magyar Kupa versenysorozat 2. fordulóját Tatabányán rendezték meg vasárnap. Sutyinszki István a Hunter Field Target (HFT) kategóriára készült jobban, és tavaly szeptember óta nem lőtt versenyt az FT-ben, csak néha gyakorolt.

– Sok időbe telt, mire megszoktam a nyeremény puskámat, amit az Európa-bajnokság megnyerésével kaptam, de most már nagyon jó eredményeket tudok vele elérni, maximálisan megbízom a felszerelésemben, ami elengedhetetlen a jó eredmények elérésében – mondta a szarvasi sportlövő. – Mivel az edzéseken nagyon jól ment az FT, így nagy reményekkel vágtam bele az idei szezonba. Sajnos az első Magyar Kupa-fordulóra nem tudtam eljutni, de a másodikra már igen. Mondhatjuk, hogy jó időnk volt, mert a szél alig fújt, viszont pokoli hőség uralkodott a pálya azon részein, ahol nem volt árnyék. Ezzel is meg kell tudni azonban küzdeni a versenyzőknek, mert az Európa-, és világbajnokságokat nyáron rendezik, és a legtöbb országban ilyenkor nagy a hőség.

Sutyinszki szerint a pálya nem volt túl nehéz, így az ötven célból negyvennyolcat sikerült ledöntenie, mindössze egy álló és egy ülő célt hibázott el és ezzel az eredménnyel megnyerte a második fordulót. A Field Target Magyar Kupa következő viadalát Székelyen rendezik meg augusztus 7-én.

Bakulya Mihály

A Holló Jankó a Békéscsabai Jókai Színház előadásában

Vastaps Holló Jankónak

Tatai Nóra a versenydarabjában (Forrás: Youtube)

Először indult, meg is nyerte a Los Angeles-i Liszt énekversenyt Tatai Nóra