in ,

Világbajnoki induló Tóth Patrik

Tóth Patrik a dobogó legfelső fokán
Tóth Patrik a dobogó legfelső fokán

Azok után, hogy a közelmúltban Hajduch Nándor megmutathatta magát a kadet Európa-bajnokságon, most egy újabb szarvasi birkózó indulhat világeseményen. Tóth Patrik vette eredményesen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett szombati kadet válogató versenyt.

A fővárosi versenyen a Szarvasi Birkózó Egyesületet három sportoló képviselte. Közülük a 71 kg-os Szpin Mihály egy meccset tudott birkózni, ezen csapattársa, Hajduch Nándor búcsúztatta. Az bulgáriai Eb-t megjárt birkózó a folytatásban a döntőig menetelt, de ott edzője szerint nem követte a hetekig gyakorolt taktikát, fejben is szétesett, ennek következtében kikapott és nem indulhat a világbajnokságon.

Klubtársa, Tóth Patrik egész nap nagyon jól teljesített és a sérült könyöke ellenére sikerült megnyernie a versenyt. Ezzel pedig kvalifikálta magát a vébére, amelyet július végén Budapesten rendeznek.

– Nagy reményekkel indultunk a versenyre, hiszen rengeteg belefektetett munka van mögöttünk. Mindez be is igazolódott, hiszen olyan eredménnyel lettünk gazdagabbak, melyre a szarvasi birkózás történetében eddig nem volt példa – foglalta össze a sporttörténelmi sikert Sükösd Attila edző.

Tóth Patrikra a válogatott keret további tagjaival egyetemben most nyári pihenő helyett három hetes kemény edzőtábor vár, hogy kellőképpen felkészülhessen a nagy eseményre. A döntőben elszenvedett vereség ellenére Hajduch Nándorra is számítanak a felkészítőtáborban, ahol szükségesek a minőségi edzőpartnerek.

Látogatók a Tessedik Sámuel Múzeumban a Múzeumok éjszakáján

Házasságok is köttettek a Múzeumok éjszakáján

Demeterné Annus Krisztina kedvenc levenduláit ápolja

Virágzik a szarvasi levendulamező, tessék menni szedni!