in ,

Korbely60: 60+1 év, 60 festmény plusz itt lesz St. Martin

Korbely István festőművész
Korbely István festőművész (Fotó: Babák Zoltán)

Szombaton 16 órától nyílik Korbely István festőművész életmű-kiállítása a Tessedik Sámuel Múzeumban. Szarvason tíz, pontosabban tizenegy éve állított ki utoljára. Akkor 50 éves volt. Azóta volt már kiállítása a Kempinskiben, a Hotel Héliában és a Hotel Nemzeti aulájában is.

Újabban egy ügynökséggel dolgozik együtt, azóta nagyon sokan megismerték munkáit, mondta a festőművész.

“Sokan kíváncsiak a képeimre, mióta együtt dolgozom a Havas Galériával, akik nagyon sokat lendítettek a népszerűségemen”, jelentette ki, majd hozzá tette, hogy nagyon jó az együttműködésük, nincs az a bizonytalanság, ami a művészeket nagyon el tudja téríteni az útjukról, ha a megélhetésért kell alkotniuk. Neki most csak a festéssel kell törődnie, állítja.

A Korbely60 anyagát az elmúlt három évtized munkáiból válogatták össze.

A falakon ott lesznek a harminc évvel ezelőtt készült festményei csakúgy, mint az utóbbi időszak lépei, így jól ki fog rajzolódni művészetének ez idő alatt leírt íve.

Ahogy arra a címben is utaltunk, Korbely István kiállításán fellép jóbarátja, St. Martin szaxofonos, előadóművész, zeneszerző. Már több megnyitóján zenélt, így a korábban említett, Kempinskiben történt kiállításén is.

A Korbely60 kiállítás szombaton 16 órakor nyílik a Tessedik Sámuel Múzeumban.

Artisták a Szarvasi Vízi Színházban

Múlt, jelen, jövő ölelte egymást

Levendulatövek Závogyán Judit ültetvényén

Holnap indul a hétvégi levendulaszüret Szappanosban