in , ,

A házasság nem százméteres síkfutás…

Boronyák Gergely, Timkó János, Szvrcsek Anita és Vanya Tímea a Sors bolondjaiban (Fotó: Babák Zoltán)

Szombaton este a Cervinus Teátrum, a Cervinus Művészeti Fesztivál negyedik napján mutatta be, Frederick Stroppel Sors bolondjai című vígjátékát Dósa Zsuzsa rendezésében. Az előadás a X. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál 7. versenyprogramja.

A darab két nő, Gail Hildebrandt (Vanya Tímea) és Bonnie Sparks (Szvrcsek Anita) valamint két férfi, Jay Morrison (Timkó János) és Chuck Galluccio (Boronyák Gergely) története, ami körülbelül másfél évet ölel fel. Az egyik pár, Chuck és Gail esküvőjükre készülnek. Gail szeretné legjobb barátnőjét, Bonniet a színésznőt összehozza Chuck legjobb barátjával, Jay-jel, aki számítógép-programozó, mindkettőjüket házassági tanúnak kérték fel. Bonnie és Jay először nem igazán örül Gail mesterkedésének, de a sok-sok adok-kapok során, lassan mégis elkezdenek érdeklődni egymás iránt, ám mindketten vissza lépnek, ha a másik közeledni próbál.

A darabot május végén három előadás erejéig láthatta a közönség a kamarateremben, de itt, a Vízi Színházban teljesen másképpen hatott, ebben a sokkal nagyobb térben. Vidám, szórakoztató, bravúros előadást láttunk, a színészek önfeledten játszottak – jól ültek a poénok. Tökéletes színészi játékokat, nagyszerű rendezést láttunk!

Timkó János és Boronyák Gergely összeszokott páros, jó látni, hogy bármilyen karaktert képesek megformálni, drámát, humort színpadra vinni, egy jó rendező irányítása mellett. Chuck nyílt őszinte, Jay zárkózott, még barátjának sem nyílik meg igazán. A színművészeknek most vígjátéki énjükre volt inkább szükség, némi drámai pillanat azért adott volt számukra. Mindketten briliáns alakítást nyújtottak. Más-más karakter bőrébe bújtak, de szerepformálásuk természetesnek, lazának hatott. A humor mindkét művésznek jól áll!

Vanya Timea és Szvrcsek Anita szintén két nagyon különböző nőt alakítottak, Gail laza, szókimondó, hangos, Bonnie sohasem azt mondja, amit gondol, emiatt vannak önmagával konfliktusai, mert a tüske mögött érző ember van. Mindkét színésznőtől tökéletes játékot láttunk. Tímea inkább a humoros oldalát – némi drámai vonallal, Anita szerepe komoly elgondolkodtató, de sok humorral fűszerezve, mind a két színésznő tökéletesen játszotta szerepét.

Salgó Balázs az előadás folyamán több apró szerepet kapott, a rendező a díszletek átrendezésére találta ki a figurákat, ami nagyon kellemes színfolt volt a jelenetek közben.

Dósa Zsuzsa ismét olyan előadást mutatott meg a közönségnek, amiben a humor mellett komoly emberi érzések is szerepet játszanak. Vannak olyan emberek, akikhez az út kicsit hosszabb, göröngyösebb, ki kell nyitni, meg kell találni a kulcsot hozzájuk, Zsuzsa ezt nagyon szépen kibontotta rendezése során. És persze a házasság is mindig tartogat meglepetéseket, a megoldásokért küzdeni kell. A címben írt mondat elhangzott a darabban a sok jó kívánság egyikének első fele, a teljes: „A házasság nem százméteres síkfutás. Hanem maraton. Be kell osztani az erőket. Nem az a győztes, aki a leggyorsabb, hanem … valaki más.”

Aki nem látta, feltétlenül nézze meg, higgyék el érdemes, mert felhőtlen szórakoztatást ígér!

A darabot Debreczeni Júlia fordította. A csodálatos díszlet tervezője, megálmodója Dósa Zsuzsa, a díszlet grafikáit Zsada készítette. Jelmeztervező Hircsu Mariann, kivitelezője Zleszik Erika. Szcenikus Salgó Balázs, fény Valach Vendel, hang Kiss László. A rendező asszisztense Balázs Henrietta.

Az este 10 db 1000 Ft-os DOLCE VITA Pizzéria étkezési utalványt rejtett 10 néző széke alatti Cervinus mágnes.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Czesznak János, Földesi Zoltán, Králikné Molnár Anna, Miskéri László és Földesi Zoltánné Éva az MSZP standja mögött

A szarvasi piacon mutatkozott be az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltje, Miskéri László

Percekkel nyitás előtt

Itália gasztronómiája Szarvasra költözik: nyit a Szarvasi Mozzarella Bárja