Czesznak János, Földesi Zoltán, Králikné Molnár Anna, Miskéri László és Földesi Zoltánné Éva az MSZP standja mögött
Czesznak János, Földesi Zoltán, Králikné Molnár Anna, Miskéri László és Földesi Zoltánné Éva az MSZP standja mögött (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

A szarvasi piacon mutatkozott be az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltje, Miskéri László

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke személyesen indította el a hét elején a szocialisták képviselő-jelöltségért folyó előválasztási kampányát Békés megye 2. választókerületében. Mint ismeretes, az MSZP – Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely.

A szocialisták előválasztási road show-jának Békés után a szarvasi piacon volt a harmadik állomása. Olyan pillanatban érkeztünk az MSZP standjához, amikor az előválasztásra készülő képviselő-jelölt mellett ott volt a szocialisták korábbi vezetője, Földesi Zoltán országgyűlési és önkormányzati képviselő, Czesznak János választókerületi elnök, önkormányzati képviselő és a szarvasi szocialisták jelenlegi elnöke, Králikné Molnár Anna is.

Az MSZP-Párbeszéd színeiben most bemutatkozó jelöltjük, Miskéri László nem politikus, de elismert ember. Szakszervezeti vezetőként évtizedek óta foglalkozik az emberek gondjaival. “Reméljük, hogy 2022 tavaszán az elégedetlenek is elmennek szavazni, és győztesként kerülünk ki”, mondta bizakodva Czesznak János.

Miskéri László nem párttag, az Alföldvíz Zrt. szakszervezeti vezetője volt, és még nyugdíjas korában is viszi a posztot. Kétnapnyi gondolkodás után fogadta el a szocialisták felkérését.

“Igyekszünk elvinni az emberekhez azt az üzenetet, hogy most van itt a változás lehetősége, ha élnek vele, akkor fel fogjuk karolni az érdekeiket”, fogalmazott a képviselőjelölt.

Az érdeklődés jellemzésére a vegyes jelzőt használta. Vannak, akik komplett elutasítják a politikát, van, aki azt mondja, bárki, csak Orbán ne, és vannak akik megfontoltan hoznak döntést, foglalta össze kérdésünkre az eddigi tapasztalatokat Miskéri László.

Kértük, emeljen ki egy elemet programjából, amit legfontosabbnak tart, amit képviselőként legfőképp feladatának tekintene.

“Ebből a szegénynegyedből kell kinőjünk valahogy! Ez a térség annyira leszakadt, hogy szégyen, nem szégyen, az ország szegénynegyedévé vált. Vannak látványberuházások, a média is azt sugallja, hogy piszok jól megy minden, fejlődünk. Nézzünk végig a piacon! Csökken a vásárlóerő. Elfogyott az emberek tartaléka, nincs miből megélniük. Én szakszervezeti vezetőként nap mint nap megélem, amikor elpanaszolják nekem, hogy napi nyolc-tíz órányi munkával nem tudnak annyit keresni, ami elég lenne a család fenntartásához. Vissza kell adni a munka becsületét, vissza kell adni a munkás becsületét! Ehelyett van nemzeti konzultáció a minimálbér emeléséről. Ostoba kérdés, ki ne támogatná ezt? A dolgozó valamennyivel többet fog kapni, a vállalkozó meg majd tönkremegy. Álságos ennek a kormánynak a politikája. Ha az embereken akarnának segíteni, akkor azt mondanák, hétfőtől eltöröljük a minimálbér adóját. Akkor 20-25 ezerrel többet vihetnének haza az emberek a családnak, és nem menne tönkre a munkaadója. 27% az ÁFA, 33,5%-ot levonnak a munkabérből, hány bőrt lehet még lenyúzni az emberekről?”, foglalta össze tömören a véleményét.

Miskéri Lászlónak eddig két bejelentett ellenfeléről lehet tudni, de várhatóan ez a keret tovább fog bővülni. Az ellenzéki előválasztás 2021. szeptember 18-26. között zajlik majd.

Boér Zsolt és Sechna Gábor edzők a játékot figyelik

Szomszédvári edzőmérkőzés, aminek végén még a játékvezető is nyilatkozati lehetőséget kért

Boronyák Gergely, Timkó János, Szvrcsek Anita és Vanya Tímea a Sors bolondjaiban

A házasság nem százméteres síkfutás…