in ,

Túl az első kézműves piacon

Vásárlók a szentandrási kézműves piacon
Vásárlók a szentandrási kézműves piacon (Fotó: Babák Zoltán)

Régóta érlelődött bennük, hogy havonta rendeznek termelői és kézműves piacot, de a mai visszagyorsult világban nem maradt idejük szervezésre a Valami tagjainak.

A Valami a szentandrási kreatívok laza baráti társasága. Annyira laza, hogy nincs intézményesített formája, és egyelőre nem is akarnak ilyenre lépni. A fő mozgatói – mondhatnánk, a valakik a Valamin belül – Farkasné Sinka Dóra, Horváth Mariann, Lázár Mihály, Virág Imréné Györgyi és Cziglédszky Marianna, illetve családtagjaik, barátaik.

Az új piac átadója egy újabb lökést adott a dolognak, így szombaton mégis megtartották az első ilyen alkalmukat, bár, ahogy Cziglédszky Marianna mondta, kicsit be is aludtak a hirdetésével.

Ehhez képest az asztalok fele megtelt egy hete szombaton. A kézműves alkotások mellett voltak virágárusok, illetve füstölt termékes is, de jöttek olyan fiatal alkotók is, akik most indították el vállalkozásukat.

Azok számára, akik gyermekkel érkeztek, a helyszínen lehetőséget biztosítottak a kézműveskedés kipróbálására. A látogatók között szép számmal voltak idegen arcok, minden bizonnyal itt nyaralók.

A következőre már ígérkeztek újabb kreatívok. Marianna hangsúlyozta, hogy szarvasi kézműveseket is várnak a terveik szerint havonta rendezendő termelői és kézműves piacokra.

Összenőtt fradiszurkolók: Imre bácsi és Csipai Dániel

Egy nem szokványos történet Imre bácsiról, Daniról, Brigiről és a Fradiról

Vidám hangulatban zajlik a főzőverseny

Vidáman kezdődött, éjfélig tart a szentandrási Családi nap