Negyedszer lépett fel a Stop Band Emlékzenekar a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Stop Band negyedszer, remélhetőleg nem utoljára

Negyedszer lehetett a Stop Band Emlékzenekar “Csináljunk Pavilont” című koncertjének házigazdája Bődi János, az INTEGRÁL Építő Zrt. tulajdonosa, akinek műszaki vezetése mellett készült el 10 éve Szarvas szabadtéri színháza. Számára a fiatalságát, illetve az akkori Paviloni estéket idézik fel ezek az előadások, amikor még élő zene volt a ligeti szórakozóhelyen.

A Stop Band eredeti zenészei közül Liska János ‘Brumi’ és Hetényi István ‘Jagger’ után újabb társ távozott, tiszteletbeli tagjuk, Kriska György is elment.

Az együttes ezen az augusztus eleji estén a következő felállásban lépett színpadra: Hudák János ‘Doki’ (ritmusgitár), Kécskei Imre (ének), Komár János ‘Jansi’ (ének), Korbely István (basszusgitár), Lapis Pál ‘Patya’ (dob), Liska Tamás (szólógitár), Máté Endre ‘Endru’ (szóló- és ritmusgitár), Petényi Szilárd ‘Szike’ (basszusgitár), Ruzicska Andor ‘Ruza’ (billentyűsök), illetve az együttessel először fellépő Szécsiné Lestyán Magdolna (ének, vokál).

Az együttes eredeti tagja, Szike, vállműtétje miatt csak néhány szám erejéig vállalt játékot. Őt a koncert többi részében a sokoldalú festőművész, Korbely István helyettesítette. Egy Liska Tamással előadott unplugged szám erejéig színpadra lépett vendégként Oláh Anita hárfaművész, illetve a mezőcsáti színjátszókör kórusa is, akikkel koncerttechnikusuk, egyben Mezőcsát díszpolgára, Pinczés István révén szoros kapcsolatban állnak. Pinczés István Jászai Mari-díjas rendező, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjének birtokosa, megkapta a UNESCO Uchimura-díját is.

Az elhangzott 28 számból egy tucatot már hallhatott a közönség az elmúlt három év alatt, a többit most adták elő a fiatalságukra emlékező rajongók előtt. A számok átlagéletkora Bődi János számításai szerint 54 év volt.

A teljesség igénye nélkül műsorra került Roy Orbison, Shadows, Beatles, Creedence Clearwater Revival, Rolling Stones, Black Sabbath, Deep Purple, illetve magyar előadók közül, a Tolcsvay Trió egy vagy több száma is.

Egy olyannak a szemével és fülével, aki évről évre elmegy egy-egy próbájukra – és a fellépés elején legalább olyan ideges volt mint maguk a fellépők – ez a koncert egyértelműen az elmúlt négy év legjobban összerakott produkciójának tűnt, az együttes másodvirágzásának kezdetét jelentheti. Nagyon érződött, hogy rengeteg munkát fektettek a zenészek a felkészülésbe. Minden szólón átjött a reflektorfényben álló egyénisége.

Tavaly nagyon eltalált volt Liska Tamás és Lovász Gergő unplugged Clapton-betétje. Sajnos ennek a folytatása most Geri elfoglaltsága miatt nem kerülhetett műsorra, viszont Tomi mellé egy olyan hölgy csatlakozott – sajnos csak – egy szám erejéig, aki művésze hangszerének, a hárfának, Oláh Anita.

A koncertet nem lehet megtekinteni felvételről, így aki az élőről lemaradt, az végleg lemaradt erről az élményről.

A farmerek 8-0-ra nyerték a második félidőt

Két elmaradt találkozóval folytatódott a Nyári Kupa 2021

Folynak a felújítás munkálatai a Kossuth Lajos utcán

A harmadik út újul meg hazai forrásból Csabacsűdön