in ,

Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Bogdán Tamás

Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel vezetője a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetéssel
Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel vezetője a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetéssel (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy megtiszteltetés érte Szarvas várost, a helyi turisztikai egyesületet, a Liget Wellness és Konferencia Hotelt augusztus 27-én, amikor Bogdán Tamás átvehette a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést, aminek kísérő dokumentumát Magyarország köztársasági elnöke, Áder János írta alá.

Igaz, hónapokkal ezelőtt érkezett egy levél, amiben az állt, hogy előterjesztették erre a kitüntetésre, illetve a kérdés, elfogadja-e a díjat, mert akkor a döntnökök elé terjesztik.

Később röviden leírták, hogy miért merült fel a neve a kitüntetéssel kapcsolatban: a szarvasi térség turisztikai és kulturális életének fellendítését, valamint a helyi közösségek összetartását szolgáló példaértékű tevékenysége elismeréseként.

Végig tekintette, hogy a térség turizmusa miként alakult az elmúlt tíz évben, meg kellett állapítania, hogy komoly fejlődés történt.

“Azt gondolom, hogy mind vendégéjszaka-számban, vendégszámban, ismertségben kijelenthető, hogy a Szarvas-Békésszentandrási Körös-holtág egyértelműen felkerült Magyarország turisztikai térképére, és évről évre egyre meghatározóbb szerepet tölt be. Úgy gondolom, sikeres a tevékenységünk ebben a térségben.”

Úgy döntött elfogadja, de az egész közösség nevében: “Nagy öröm és megtiszteltetés ez a kitüntetés, amit illik elfogadni. Annak nagyon örülök, ha mások úgy látják, hogy nekem ebben szerepem volt, de nem szeretném ezt a dicsőséget kisajátítani, mert ez egy közösség építő munkájának az eredménye. Nem az enyém, mindenkié, szállásadóé, attrakció szolgáltatóé, lángossütőé, önkormányzaté,  aki a turizmusban bármit tevékenykedik, aki közvetve vagy közvetlenül hozzátett ehhez.”

A helyi közösségek összetartása miben testesült meg?

“A TDM-nek van egy nagyon fontos, összekovácsoló feladata is: el kell fogadtatni a különböző szolgáltatókkal, hogy nem egymás konkurenciájaként kell tekintenünk a másikra, hanem egy cél érdekében partnerként összefogniuk. Ezt az alapelvet elég jól sikerült elfogadtatnunk, ez szépen megvalósult itt, Szarvason”, jelentette ki Tamás.

A méltatásban a Liget Wellness és Konferencia Hotel szállodaigazgatójaként vagy említve, nem TDM-elnökként. Eddig a TDM-ben folyó munkáról beszélgettünk, de hogy jön a képbe a Liget Hotel?

A Liget Hotel vezetőjeként elárulhatom, hogy az elmúlt tíz évben több tízezer vendég látogatott el hozzánk, köztük sok, a Szarvasi Vízi Színházban fellépő művésznek biztosítottunk szállást. Közülük több évről évre visszatér hozzánk, sőt, vannak olyanok, akiket annyira rabul ejtett a holtág, hogy nyaralót építettek a Körös partján, így az év egy részét itt tudják tölteni a mi varázslatos vidékünkön..

Kiállították idei terméseiket a szentandrási kertbarátok

Kiállították idei terméseiket a szentandrási kertbarátok

Megkezdődött a tanév a csabacsűdi Trefortban