in ,

Gallicoop: Változás, változás, változás. Fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés

Muzsek András, a Gallicoop vezérigazgatója a vállalat stratégiáját vázolja a vendégek számára
Muzsek András, a Gallicoop vezérigazgatója a vállalat stratégiáját vázolja a vendégek számára (Fotó: Babák Zoltán)

Változás, változás, változás, ez jellemezte a Gallicoop elmúlt évét. Fejlesztés, fejlesztés, fejlesztés jellemzi majd a jövőt. Ez derült ki azon a vacsorán, amire a város meghatározó személyiségeit, vállalkozásainak vezetőit hívta meg a Gallicoop vezérkara péntek estére a Liget Wellness és Konferencia Hotel konferenciatermébe.

Fontosnak tartották, hogy a tulajdonosváltást követően minél hamarabb kiálljanak a közösség elé. Ezt a bemutatkozást a tavaly szeptember 11-i cégátvétel időpontjához lényegesen közelebb tervezték, de talán jobb is így, hogy a koronavírus-helyzet miatt ez egy évnyire kitolódott. Akkor arról tudtak volna beszélni, hogy mit terveznek, jelen esetben már arról, mit tettek.

Szeretnék újrapozicionálni a Gallicoop megítélését a városon belül; elérni, hogy úgy tekintsenek a vállalatra, hogy mindaz, amit tesznek, azzal hozzátesznek a helyi közösség értékeihez, a helyi társadalom számára értéket jelentenek, mondta dr. Csák Gyula, a Gallicoop Pulyakfeldolgozó Zrt. igazgatótanácsának elnöke. Szeretnének felsorakozni azok mögé a szarvasi helyi értékek mögé, amit Tessedik Sámuel eszmeisége fémjelez, vagy ha hétköznapibb dolgot szeretnénk említeni, akkor ott a Vasipari kotyogós kávéfőzője, ami elválaszthatatlanul forrt össze Szarvas nevével.

Dr. Csák Gyula, a Gallicoop Pulyakfeldolgozó Zrt. igazgatótanácsának elnöke
Dr. Csák Gyula, a Gallicoop Pulyakfeldolgozó Zrt. igazgatótanácsának elnöke (Fotó: Gácsiné Petrovics Szilvia)

Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntőjében hitet tett amellett, hogy az elkövetkező néhány év is a fejlődésről fog szólni. A térség fejlesztésével kapcsolatban szólt a TOP-os gazdaságfejlesztő és gazdaságélénkítő programról, aminek keretében a térségben 21,5 milliárdot sikerült fejlesztési célokra elkölteni.

Szarvasra is nagyon sok forrás jutott városszépítésre, turizmusra. Végezetül megemlítette a fürdőfejlesztési projekt milliárdon felüli beruházását.

Dankó Béla országgyűlési képviselő
Dankó Béla országgyűlési képviselő (Fotó: Babák Zoltán)

Dr. Melis János Babák Mihály polgármester üdvözletét hozta az alkalomra. “Szarvason örülünk a változásoknak, főleg akkor, ha azok reménykeltő változások”, állt a városvezető címzetes főjegyzője által tolmácsolt üzenetében. Dr. Melis János hozzátette, a cégvezetőkkel folytatott rövid beszélgetésekből azt vonták le, hogy a Gallicoop óriási fejlődés előtt áll.

Dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője
Dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője (Fotó: Babák Zoltán)

Egy éve szeptember 11-én jelentek meg a városban, elevenítette fel a cégátvételt Muzsek András vezérigazgató, hozzátéve „reggel hétkor nem kis riadalmat keltve jelentünk meg a cégnél”.

Akkor azzal nyugtatta az ott dolgozókat, “Építeni jöttünk, nem rombolni”. Pesszimistán fogadták mondatait, de egy év után talán már elhiszik akkori kijelentését, fogalmazott bizakodva a cégvezető.

“A Gallicoop megújult, itt vagyunk, bemutatkozunk”, kezdte a 40 milliárdos árbevételű, közel 1500 főt foglalkoztató Gallicoop cégcsoport bemutatását, mert mint mondta, sokan még Szarvason sem tudják, milyen munka folyik itt.

Felvázolta a céggel kapcsolatos víziójukat. Mikor ide kerültek, elkezdték megtervezni, hova szeretnének eljutni. Már határozottan tudják: Európa egyik meghatározó pulyka és pulyka élelmiszertermékeket előállító vállalkozásává szeretnének válni. Ennek érdekében a térségre kiható komoly beruházást fognak végrehajtani. A TESCO mögött megvásárolt telken egy gyáron belül egy virsli és egy készételgyárat építenek fel, ahol szeretnék 2023 első negyedévében elindítani a termelést.

Az új logós termékeik hamarosan megjelennek az üzletek polcain. A most bevezetésre kerülő Gallio termékcsaládra minden tekintetben jellemző lesz az, hogy mindenben magasabb minőségi kategóriát fognak képviselni, jelentette ki.

Munkáltatóként szeretnék elérni, hogy két éven belül a térség legvonzóbb munkahelye legyen. Szarvason belüli megítélésüket is szeretnék olybá javítani, hogy a Gallicoopot jó munkáltatóként emlegessék, ahol jó dolgozni, megbecsülik és megfizetik a dolgozókat.

Szarvas tekintetében fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást, jelentette ki a Gallicoop vezérigazgatója. Megvizsgálták a szarvasi egyesületeket, és választásuk a Történelmi Magyarország Közepe Egyesületre esett. Társadalmi szerepvállalásuk keretében szeretnék ezt az egyesületet támogatni, sőt, főtámogatójukká válni, címezte ígéretét Gaál Roland járási hivatalvezetőnek Muzsek András. Döntését azzal indokolta, hogy amikor elolvasták annak küldetését, azzal teljes egészében azonosulni tudtak, fejezte ki zárásul Muzsek András.

Az este protokolláris részét követő vacsora fogásai a Gallicoop pulykahúsai köré lettek felépítve, amiket a Dereszla borászat borsora kísért, de a vendégeknek lehetőségük volt a Szarvasi Agrár Zrt. érlelt sajtjait is megkóstolni.

A Gallicoop termékeivel kapcsolatban Muzsek András előzetesen annyit kért Szabó Barnától, a Liget Hotel séfjétől, hogy olyan oldaláról mutassa be a pulykát, amiről még ők sem ismerik. A Liget mesterszakácsa elfogadta a kihívást, és mindenki megelégedésére teljesítette a küldetést.

Lovász György és Ruzsinszki György a szarvasi karate bölcsője előtt

70 éve karatéznak, 30 éve barátok

Hat év szilvanapi termése

Iskolás korba lépett: Ma került a mintaboltok polcaira a 2021-es Szarvasi Szilva Pálinka