in , ,

Légrugós, összkerekes mentőautóval gazdagodott a Szarvasi Mentőállomás

A Szarvasi Mentőállomás szolgálatába került az új légrugós, összkerekes Volkswagen Crafter mentőautó (Fotó: Babák Zoltán)

Légrugós, összkerekes Volkswagen Crafter alapokra épített mentőautóval gazdagodott a Szarvasi Mentőállomás. A jármű átadójára ma délelőtt került sor a szarvasi mentők bázisán.

Elsőként Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntötte az állományt, és fejezte ki köszönetét odaadó szolgálatukért. “A pandémia idején sokat tettek a mentőszolgálat munkatársai is azért, hogy ilyen sikeresen tudjunk védekezni”, fogalmazott országgyűlési képviselőnk.

A sikeres védekezéshez az elhivatott szakemberek mellett jó eszközökre is szükség van, mondta, ezért döntött a kormány úgy 2010-ben, hogy mind az infrastruktúrára, mind az eszközökre komoly forrásokat fordít. Azóta több mint ezer új gépjármű átadásával 5 év alá csökkent a járműpark átlagélettartama. 34 új mentőállomás épült, 15 mentési pont került kialakításra, 107 mentőállomás újult meg. Jelen pillanatban is 21 felújítása folyamatban van. Az erkölcsi megbecsülés mellett fontos a szakdolgozók, a mentőszolgálat munkatársainak az anyagi megbecsülése is fontos. 2017 óta minden évben sikerült béremelést eszközölni, jelentett ki Dankó Béla.

Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Babák Mihály polgármester a gépjármű átadóján
Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Babák Mihály polgármester a gépjármű átadóján (Fotó: Babák Zoltán)

Csató Gábor örömét fejezte ki, hogy Szarvason is átadhatnak egy új mentőegységet, amik semmit sem érnének, ha a vele szemben állók nem ilyen elhivatottan és felkészülten dolgoznának, jelentette ki.

Babák Mihály polgármester köszönetét fejezte ki az állománynak, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy a járás ellátását legmagasabb szinten biztosítsák. Reméli, hogy minél több, az itt lakók egészségbiztonságát szolgáló eszköz érkezik majd még a Szarvasi Mentőállomásra. Jelentkezni fog további fejlesztési kéréseivel, biztosította Dankó Bélát. Zárásul minél kevesebb munkát kívánt a mentősöknek.

A rövid protokolláris átadót követő szalagátvágással hivatalosan is a Szarvasi Mentőállomás és a járás lakóinka szolgálatába került az összkerekes Crafter.

Az M44-es Tiszakürt-M5-ös nyomvonala

Újabb 3,2 kilométerrel hosszabbodott meg az M44-es

Edzésen az első szentandrási lánycsapat

Mit mondjanak a lányoknak? Ennyi volt!? Inkább történelmet írnak