in ,

Mit mondjanak a lányoknak? Ennyi volt!? Inkább történelmet írnak

Edzésen az első szentandrási lánycsapat (Fotó: Babák Zoltán)

2017 óta járnak Bozsik-tornákra a 2007-2009-es születésű lányokkal a fiúkkal vegyes csapattal. Vegyes csapatokra 13 éves korig van lehetőség, utána már nemenként különválasztott bajnokságokba nevezhetnek, azaz nagyjából bezárul a kapu a lányok előtt a labdarúgásban.

Itt jött a dilemma, mondta a tegnap esti edzés előtt Farkas Péter, a Békésszentandrási Hunyadi Mátyás Sportegyesület utánpótlásedzője: “Mit mondjunk a lányoknak? Ennyi volt?!”

Nem a könnyebb pályát választották. Elhatározták, egyben tartják a csapatot, és elindulnak az U15-ös bajnokságban. Ezzel történelmet írnak, az egyesület 1933-as alapítása óta ilyen még nem volt, hogy lánycsapatuk nevezzen a hivatalos bajnokságba.

A szentandrási lánycsapat és edzőik
A szentandrási lánycsapat és edzőik (Fotó: Babák Zoltán)

A megyében nincs másik ilyen korosztályos együttes, ebből kifolyólag számukra bajnokság sem, ezért két megyével arrébb, a Bács-Kiskun megyeibe adták be nevezésüket. Ennek megvan az a hátulütője, hogy alkalmanként órákat kell majd utazniuk. A legtávolabbi ellenfél a bajai lánycsapat. Ők 171 kilométerre laknak, ami két és fél órányi autózást jelent. Csak oda.

Első meccsükön még biztos meg lesznek illetődve a szentandrási lányok. Erre pénteken 16 órától a Bugac SE ellen itthon kerül sor. A mérkőzés keresztpályás 6+1-es rendszerben 2×40 perces játékkal zajlik majd.

Boros Szabolcs tisztes helytállásra számít. Arról, hogy Bács megyei bajnokságban milyenek a lányok, fogalma sincs. Biztos benne, hogy lesznek sokkal jobbak, és vannak hasonló szintűek, mint ők. Eddig két edzőmérkőzésen vannak túl a Dévaványával, amiből az egyik döntetlen lett, a másik meg egygólos vereség. Ez nem rossz, de ennyiből nem tudják felmérni, hová kalibrálják magukat, mondta, majd hozzátette, ők azt sem bánják, ha a tabella végén végeznek, a játék a lényeg. Illetve az, hogyha felbukkannak tehetséges játékosok, akkor azoknak ezáltal lehetőséget biztosítsanak arra, hogy felsőbb osztályokban folytathassák a labdarúgást.

A fotók a tegnapi edzésen készültek.

A Szarvasi Mentőállomás szolgálatába került az új légrugós, összkerekes Volkswagen Crafter mentőautó

Légrugós, összkerekes mentőautóval gazdagodott a Szarvasi Mentőállomás

A Gödény-halom pipacsvirágzás idején

A Gödény-halom is megjelenik a vadászati expón