in ,

Indul a sportpálya-rekonstrukció: Már bontják a lelátót

Indul a sportpálya-rekonstrukció: Már bontják a lelátót (Fotó: Babák Zoltán)

Elindult a Ligeti sporttelep felújításának, megújításának második üteme. Az elsőben már megvalósult a 225 férőhelyes vendéglelátó, illetve a parkolók kialakítása, a bejáró betonozása.

Szerdán kivágták az útban levő nyárfákat. Tegnap elbontották a játékoskijárót. A teljes bontásra az időjárás függvényében egy hónapnyit számoltak. A remények szerint a beruházást a tavaszra befejezik; a nyári felkészülést, illetve a következő szezont már abban szeretnék kezdeni. Hogy addig se kelljen a hazai mérkőzéseket idegen pályán lejátszani, az önkormányzat segítségével bérelnek egy kilenc darabból álló konténerfalut, abban lesznek a kiszolgálóhelyiségek.

A jelenlegi ütemben valósul meg a lényegi beruházás, tájékoztatott Bukovinszky Béla, a Szarvasi FC 1905 alelnöke. Ebben az 1926-ban épült kiszolgáló épület és lelátó helyén újat húznak fel. Méretében picit nagyobb lesz, de nem jelentősen. 360 helyett 530 néző ültetésére lesz szék.

A lelátó romközeli állapotban volt. Az évenkénti akkreditációnál a tetőszerkezet mindig bizonytalansági tényező volt. Nem lehetett kifűteni, nincs alapja, ezért magasan vizesedett a fal. Volt egy olyan terv, hogy megmentik, de azon kívül, hogy az épület a szarvasiak szívéhez nőtt, más nem szólt mellette.

1926 óta rengeteget változott mind a labdarúgás, mind a játék szabályai, de a lebonyolítási feltételrendszere is.

A legegyszerűbbet kiragadva, akkoriban a foci férfisport volt, ma pedig már női játékvezetők is vannak. Ennek következtében nemenként elkülönített öltözőt és zuhanyzót kell biztosítani számukra. Több olyan új funkciónak is helyet kell biztosítani, amire régen nem volt szükség. Ilyenre az orvosi szobát, vagy a doppingszobát említi.

A 2021. szeptember 25-i Okányi KSK elleni gólzáporos megye egyes mérkőzésen mérkőzésen szolgálta utoljára a nézőket az 1926-ban épült lelátó
A 2021. szeptember 25-i Okányi KSK elleni gólzáporos megye egyes mérkőzésen mérkőzésen szolgálta utoljára a nézőket az 1926-ban épült lelátó (Fotó: Babák Zoltán)

“Nem egy stadiont építünk, hanem csak egy lelátót”, hangsúlyozta Bukovinszky Béla. A fő szempont az volt, hogy a fenntartása ne kerüljön többe a mostaninál. A remények szerint ez tavaszra fog elkészülni.

Ha ez kész, akkor indulhat a harmadik ütem, ami a fű háromként emlegetett régi salakos pályán egy műfüves pálya megvalósítását jelenti kerítéssel, belső útrendszerrel, és öntözőrendszerrel. A fű kettőn kívül, ott, ahol a veterángépjárművek kiállítási területe szokott lenni, lesz egy élőfüves keresztpálya, illetve egy kisebb műfüves is.

Négy év volt a megvalósításra, de úgy néz ki, hogy a források megvannak, egy év alatt meg tudják valósítani a sportpálya-rekonstrukciót.

Ezzel a komoly beruházással felépül egy korszerű sporttelep, amit meg kell tölteni tartalommal. Ez két pilléren nyugszik, az utánpótláson és egy magasabb bajnokságban szereplő felnőtt csapaton, mondta az egyesület alelnöke.

“Az utánpótlásba minél jobb minőségű edzésmunkával minél több gyereket kell bevonzani, hogy minél több tehetséges gyereket találjunk meg, és juttassunk fel magasabb színvonalú csapatokba, nem utolsó sorban egy NB III-ban játszó Szarvasba”, fogalmazott Bukovinszky Béla. Az egy gyereknek kifejezetten motiváló tényező, ha a felnőtt csapat egy magasabb bajnokságban játszik, vallja.

Ez egy ötéves koncepció, mert ennyi kell ahhoz, hogy olyan edzőgárda, olyan csapatmunka alakuljon ki, ami szükséges a megvalósításához.

Ellenzéki előválasztás eredményei a Békés megyei 2. vk.-ra vonatkozólag

Kihirdették az ellenzéki előválasztás végeredményét: Dankó Béla nyert???

Hévizi Róbert tájékoztatást ad bizottsága javaslatáról

Egy tartózkodás mellett zajlott le a szentandrási testületi