in ,

Két helyszínen bizonyíthattak a birkózók a hétvégén

Tóth Dominik, Hajduch Nándor, Szpin Mihály
Tóth Dominik, Hajduch Nándor, Szpin Mihály

Junior kötöttfogású országos bajnokságon vettek részt alapvetően szabadfogást művelő birkózóink Kaposváron vasárnap.

A legjobb edzés a verseny, vallja edzőjük, Sükösd Attila: “Minden alkalmat megragadunk, hogy versenyezhessenek a gyerekek. Mindenképp a dobogós helyezés volt a cél, hiszen ez mégis csak egy országos bajnokság.”

Szpin Mihály és Tóth Dominik ezen a hétvégén nem érzett rá a kötöttfogású birkózásra és helyezetlenül zártak.

Egy héttel a strandbirkózó világbajnokságon szerzett érme után ismét dobogóra állhatott Hajduch Nándor. Nándi egy korosztállyal feljebb indult, és junior országos bajnoki bronzérmet szerzett. “Mindenképp nagy bravúr ez részéről, mert csak engedéllyel indulhatott, és bár nem a kedvenc fogásneme, mégis kihozta magából a maximumot”, szólt elismerően növendéke teljesítményéről mestere.

Ugyanezen a hétvégén Sükösd Attila Tóth Patrik és Szpisjak Bence társaságában Ukrajnába utazott a a Vasassal.

Bence nagyon rövid ideje birkózik, de szeretne még idén dobogós helyen zárni a serdülő országos bajnokságon. Ez a nemzetközi verseny számára a rutinszerzésről szólt. Ellenfelei fizikálisan jobbnak bizonyultak, ezért nem sikerült dobogós helyen zárnia.

Patrik esetében az ukrajnai verseny egy szintfelmérő volt arra vonatkozóan, milyen állapotban van a kadet országos bajnokság előtt. “Annak ellenére, hogy dobogós lett, és Szarvasnak hozott egy bronzérmet, a birkózása nem volt biztos és meggyőző. Sokkal több munkát kell bele rakjon, ha országos bajnok akar lenni év végén”, értékelte Patrik hétvégi teljesítményét edzője.

Folder Gallery Error: Unable to find the directory tartalom/211005birkozok.

Indonéz delegációt látott vendégül a kamara

Indonéz delegációt látott vendégül a kamara

Megemlékezés az aradi tizenháromra a szarvasi Szent Klára templomban

Időutazáson emlékeztek az aradi tizenháromra Szarvason