in , , ,

Mindhárom térségi együttes 3–1-re botlott szombaton

A szeghalmiak második találata
A szeghalmiak második találata (Fotó: Kovács Bence)

Egyik térségi csapat sem tudta pontjait gyarapítani a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján. A 9. forduló keretében a szarvasi együttesre a Szeghalom várt, amellyel tavasszal még rangadót vívott, a csabacsűdi alakulat pedig a szomszédos Nagyszénás vendége volt.

Szarvas Kondoroson otthon

A lelátó rekonstrukciója miatt a szarvasiak Kondoroson rendezték a hazai mérkőzésüket. A játék képe alapján úgy tűnt, hogy ez nem okoz különösebb törést, az első félidő helyzetei alapján ugyanis több góllal is elhúzhattak volna. A lehetőségeik azonban kimaradtak, a vendégek viszont a második félidő elején szinte a semmiből egalizáltak. A folytatásban is döntésre vihették volna a dolgot a szarvasiak, azonban a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztak. Az egyik ilyen lehetőség után a meccs hajrájában kontragóllal szerzett vezetést a sárréti alakulat, nem sokkal később pedig az i-re is sikerült feltennie a pontot.

Somogyi János: – Sikerült elbukni egy olyan mérkőzést, ahol a félidőben már öt–nullára kellett volna vezetni.

Boruzs István: – A mérkőzés előtt jelentette az Álmos-könyv, hogy nem sok jóra számíthatunk, de a fiúk megmutatták, hogy milyen nagyszerű sportemberek. Sok futás van a csapatban, de most a szurkolók hoztak nekik fontos csomagot (cipőket). Köszönet nekik!

Szarvasi FC–Szeghalmi FC 1–3 (1–0)

Kondoros, 100 néző. Vezette: Telek András.

Szarvas: Kasik – Zima, Furár, Tóth B., Simon R. (Styecz), Varga I. (Lénárt), Paulik (Molnár E.), Kiri M., Deli, Juhász, Pilán (Klimaj). Játékos-edző: Somogyi János.

Szeghalom: Szász – Tatár, Vincze (Seres), Répási, Cserna R., Takács J., Tófalvi, Szabó G. (Hajdu Zs.), Czvalinga, Mészáros, Marton. Edző: Boruzs István.

Gólszerző: Zima (38.), ill. Tófalvi (49.), Czvalinga (80., 83.). Jó: Zima, Deli, Furár, ill. Cserna R., Takács J., Czvalinga, Mészáros, Tófalvi, Szász B.

Ziccert hibáztak a csűdiek

Nagyszénáson a meccs elején ziccerben hibázott a Csabacsűd, azt követően pedig átvette a kezdeményezést a házigazda. Akadt pár lehetősége és egy jogos büntetőből a vezetést is megszerezte. A szünet után már nagy nyomás nehezedett a látogatókra, akiknek az újabb szénási találatot követően sikerült visszajönniük a mérkőzésbe, de a végjáték ismét a házigazdák „kottája” szerint alakult.

Tasi Róbert: – Végre hazai pályán is sikerült nyernünk. Az első félidei játék rendben volt, a másodikban viszont nagyon visszavettünk, mégis ekkor adódtak a legnagyobb ziccereink. Ha kicsit pontosabbak vagyunk, nagyobb arányú győzelem is lehetett volna.

Sechna Gábor: – Sok indokot felhozhatnák a vereségünkre, a legfontosabbnak azt érzem, hogy rengeteg párharcot veszítettünk. Megérdemelt hazai győzelem született.

Nagyszénás SE–Csabacsűdi GYLSE 3–1 (1–0)

Nagyszénás, 150 néző. Vezette: Mezei Máté.

Nagyszénás: Magony – Liska, Zábrák (Mazán), Takács (Simon L.), Libor (Kovács L.), Darida, Nagy Sz. D. (Kolozsvári J.), Kukovecz, Rafaj, Vili (Tari), Márk. Edző: Tasi Róbert.

Csabacsűd: Rohony – Sovány, Mojzsis, Pecznik, Viszkok D. (Kiss G.), Rafaj, Király, Bankó (Sándor), Jelen (Gyurik), Viszkok Cs., Magyar. Edző: Sechna Gábor, Kiri Mihály.

Gólszerző: Darida (23. – 11-esből), Nagy Sz. D. (67.), Mazán (85.), ill. Magyar (76.). Jó: Liska, Nagy Sz. D., Libor, Márk, ill. Magyar, Viszkok Cs.

Szépítésig jutott a Hunyadi

Medgyesbodzáson vendégeskedett a Békésszentandrási Hunyadi a megye II/A 8. fordulójában. A hazaiak kezdeményeztek többet, a fölényük a félidő derekát átlépve érett góllá egy szabadrúgásból, amely megpattanva került a Hunyadi kapujába. A több kulcsemberét nélkülöző szentandrásiak alakulat hátul szervezett volt, elöl viszont nem sok veszélyt jelentett a házigazdák kapujára. Szünet után is a bodzásiak akarata jutott érvényre a pályán, amit az újabb találatok is megerősítettek, a vendégeknek ezúttal be kellett érniük a szépítéssel.

Medgyesbodzás SE–Békésszentandrási HMSE 3–1 (1–0)

Medgyesbodzás, 100 néző. Vezette: Krisán János.

Medgyesbodzás: Véha – Repa (Csepregi), Tóth G., Fülöp, Nagy L., Juhász K. (Szász), Fodor (Kovács Zs.), Sódar, Novák, Konyecsni (Koszecz), Deák A. Edző: Mazán Zoltán.

Békésszentandrás: Wéber – Uhljár, Olasz István, Mochnács, Romhányi, Balázs (Boér), Lós, Virág, Tasi K., Olasz Imre, Dernovics (Kozák). Játékos-edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Dernovics (26. – öngól), Novák (68.), Konyecsni (77.), ill. Virág (90.). Kiállítva: Sódar (78.), ill. Kozák (78.).

Bakulya Mihály / BMSEXTRA.hu

Galériánk képei a Szarvasi FC mérkőzésén készültek. Fotó: Kovács Bence

Varga Viktor a Temetés "luxuskivitelben" sajtónyilvános olvasópróbáján

Nem kell „túlfilozofálni” a világot

XV. Szarvas Mix Röplabda Kupa

Mix tizenötödször