in ,

Nemzetközi karatés sikerek: szarvasi arany-, ezüst- és bronzérem a horvát openről

Bagosi Marianna balról a második
Bagosi Marianna balról a második

Rangos külföldi versenyen is a dobogó tetejére állhatott ezúttal a szarvasiak leány üdvöskéje, míg a fiúk két további éremmel és két ötödik hellyel gazdagították az eredménytáblázatot.

Péntek délben keltek útra városunk harcművész növendékei, hogy estére Rijekába, a hajdan Fiume néven a Magyar Királyság fennhatósága alá tartozó isztriai kikötővárosba érkezzenek, hogy megmérkőzhessenek a térség egyik legnagyobb eseményének számító Croatia Openen. A három napon át zajló karateversenyre 233 egyesület 1.378 versenyzője adta le nevezését. A sikeres mérlegelés után vacsora, majd a szállás elfoglalása következett, ahol nem mindennapi látvány fogadta reggel a sportolókat: a teraszról tökéletes kilátás nyílt a kéken csillogó tengerre, és bár a hőmérséklet már nem is emlékeztetett a nyárra, a látvány mindenért kárpótolta őket.

Szombaton az U21-esek küzdelmeivel indult a nap, Nagy Máté és Tálas Bendegúz szinte egy időben lépett tatamira. Bendegúz hozta első mérkőzését, második ellenfelén azonban ezúttal nem tudott túljutni. Nagy Máté is jól kezdett, 3:0ra ellépett ellenfelétől, ám egy dobását kétkezesnek ítélték annak ellenére, hogy a karját jól láthatóan eltartotta közben ellenfelétől, és ezért 20 másodperccel a vége előtt nem jogosan leléptették.

Müller Peti is megszerezte gyorsan a vezetést, majd újabb ponttal növelte előnyét. Ezután egy támadást követő figyelme leesett, fejbe rúgták, de ezt a mérkőzést még sikerült visszahoznia egy újabb ütéssel. A következő körben ugyanez a forgatókönyv játszódott le, csak ezúttal hepiend nélkül, így Peti nem mehetett tovább.

Utoljára lépett tatamira Frankó Dániel, aki első mérkőzését 3:1-re hozta, majd a másodikban a többszörös Eb érmes szlovák Kósával került össze. Itt 1:1 eredménnyel végül bírói ítélettel maradt alul. A bronzmérkőzést sikerült behúzni, így Dani a Budapest Open után újabb bronzéremmel erősítette be pozícióját a kvalifikációs sorozatban.

Második versenynapon a gyerekeken volt a sor. A küzdelmeket Bagi Ádám kezdte, aki első mérkőzését nyerte, majd a döntőben bár aktívabb volt ellenfelénél találatait túl erősnek ítélték, így pontot nem kapott, végül 0:0 eredménynél 3:2-es bírói döntéssel ezüstéremmel zárt.

Bagosi Marianna ezúttal a nemzetközi porondon is bizonyította rátermettségét. Tudatos versenyzéssel haladt körről körre előre,menet közben megcsillogtatva villámgyors lábtechnikáit is. Három győztes mérkőzést követően a döntőt is sikerült megnyernie, és ezzel első alkalommal külföldi versenyről is aranyéremmel térhetett haza az ifjú hölgy.

Müller Márton első mérkőzését elvesztette, ellenfele azonban egészen a döntőig menetelt, így Marci újból küzdhetett a vigaszágon. Első mérkőzését hozta is, így bronzmérkőzésre került, itt azonban nem sikerült felülkerekednie ellenfelén, maradt az 5. hely.

Ruzsinszki Balázs jól kezdett a 11-12 éves korosztályban, négy találatot is sikerrel vitt be, de még azt az ütését is erősnek ítélték a bírók, ami a videóban jól láthatóan el se érte az ellenfelét, és így négy intéssel leléptették, hiába mutatott többet ellenfelénél.

Kemény Ákos egy korosztállyal feljebb kiváló reakciókkal dolgozott, jó ütemben nyúlt vissza ellenfeleire, technikái találtak is, ám formailag nem mindig voltak megfelelőek, így végül ő is az ötödik helyen zárt.

Eredményeink:

  1. Bagosi Marianna 11-12 +54
  2. Bagi Ádám 9-10 -35

3. Frankó Daniel U21 +84

  1. Müller Márton 11-12 -38, Kemény Ákos 13-14 +55

A szarvasi karatésok következő megmérettetése hétvégén Lengyelországban a Polish Open lesz.

Ruzsinszki György

Sass Péter (feketében)

A kosárlabdasport fiatal tehetsége…

A Nem mind arany, ami férfi című könyv, mögötte balról a szerző, Majernyik Szimonetta, illetve beszélgetőtársa, Kreisz Andrea

Önnek 38 új üzenete érkezett