in ,

Mindenki nyert az őszi Bolza-körön

Mindenki nyert az őszi Bolza-körön (Fotó: Babák Zoltán)

Dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója házigazdaként, majd Ozsvát Zsuzsanna, a Székely Szakképző igazgatója, egyben a “Szarvasért” Alapítvány kuratóriumának tagja, Farkas Tamás képviselő köszöntötte azokat, akik neveztek a második Bolza-körre. A versenyt érintő információikat Rohonyné Urbancsok Zsuzsa osztotta meg a versenyzőkkel, a bemelegítést a Blue Gym aerobicosai vezényelték.

Mint az kiderült, ezen az igazán kellemes, vénasszonyok nyarát idéző napon 214-en álltak rajthoz, hogy a gyerekek egyszer, a felnőttek többször megtegyék a 2,5 kilométeres kört.

A juniorok tavaszi versenyében 2,5 kilométeren az összevont korosztályokat tekintve Miklósfalvi Luca (10:09) és Farkas Martin (9:36) volt a leggyorsabb. Az eddigi minden korosztályra összevont nemenkénti csúcsok 5 kilométeren Őze Virág (19:32), illetve Tarczali Levente (19:37), 10 kilométeren dr. Hudák Alexandra (46:01), valamint Nyemcsok Máté (37:01) nevéhez fűződtek.

És akkor jöjjenek a hétvégi – gyermek és felnőtt kategórián belül az összes korosztályra összevont nemenkénti – legjobb idők!

Dr. Hudák Alexandra volt a leggyorsabb a felnőtt nők versenyében
Dr. Hudák Alexandra volt a leggyorsabb a felnőtt nők versenyében (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap Csonki Sándor (10:34) és Áchim Tamara volt a leggyorsabb ifjonc. A felnőttek nemenkénti versenyének rövidebb távján Panyor Krisztina (21:52) és Nagy Ádám (18:39), a hosszabbon dr. Hudák Alexandra (47:13) és Kiss Zoltán (39:55) ért először célba minden korosztály összevonását tekintve.

A férfiak 10 kilométeres versenye kiélezett volt. Kiss Zoltán és a másodikként befutó Gyóni Gábor első két köre másodpercre megegyezett. A második kettőben is csak a 1-1 másodperc döntötte el az elsőség sorsát Kiss Zoltán javára, de azt hozzá kell tenni, hogy ő egy korosztállyal – ami korát ismerve években esetében jelenthet 3, de 13 évet is – idősebb két másodperccel lassabb követőjénél.

Csak két másodperc különbség: Kiss Zoltán, mögötte Gyóni Gábor
Csak két másodperc különbség: Kiss Zoltán, mögötte Gyóni Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Részletes 2,5, 5 és 10 kilométeren született eredmények a távokra kattintva böngészhetők.

Mindenki felkészül a téli Bolza-körre, ami december 5-én esedékes!

Frenkó Zsolt és Tatár Bianka az Ezüst jaguár egy jelenetében

Erkölcs, erkölcstelenség és egy ezüst Jaguár

A Gólgyártók kapujában László Péter megtett mindent

A Korona elvette a Gólgyártók kenyerét