in ,

Hungarian Grand Prix: minden éremből kettő, Frankó Dániel utazhat az Eb-re

Frankó Dániel kékben
Frankó Dániel kékben

Két arany-, két ezüst- és két bronzéremmel, valamint két ötödik hellyel tértek haza karatésaink; +84kg-ban pedig ismét lesz szarvasi résztvevője a korosztályos Európa-bajnokságnak.

Szombaton több mint nyolcszáz induló 917 leadott nevezésével került sor a Hungarian Grand Prix nemzetközi karateversenyre. A rangos eseményre 16 ország több mint száz egyesületéből érkeztek a harcosok. A szarvasi csapat 11 fős különítménnyel kelt útra.

A nap legidősebbekkel vette kezdetét. Nagy Máté az U21 -60kg-os kategóriájában lépett tatamira. Az első körmérkőzése döntetlennel zárult. A másodikban csapatunk legjobb teljesítményét nyújtva magabiztos fölénnyel versenyzett. Egy fordulós testrúgással megszerezte a vezetést, majd két fejtalálat következett, amiből az egyik túl erősnek bizonyult, utána ráismételt a kezdő ushiro-gerire, és még egy indulást tisztán fejrúgással is sikerült megelőznie, így első helyről jutott volna tovább csoportjából, ha egy tolás miatt, amiért eredetileg ellenfelét akartak volna inteni, le nem léptetik 10 másodperccel a mérkőzés vége előtt. Bár az éremszerzés így nem sikerült, de Máté meggyőző akcióival letette most is a névjegyét.

Tálas Bendegúz az U21 -75kg-ban egyhetes lázas betegséget követően nem a legjobb kondival érkezett, de akaratával kárpótolta magát. Első mérkőzését tempódobással és fejrúgással megfűszerezve hozta, a másodikban érezhetően elkészült az erejével, de a vigaszágon mozgósította testi-lelki tartalékait és bronzéremmel zárt.

Frankó Dániel körmérkőzéses rendszerben minden küzdelmét megnyerve a dobogó legfelső fokára állhatott. Dani a kiírt négy kvalifikációs versenyből a legutóbbin egyetemi elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni, a többi háromról azonban éremmel tért haza, így ő már biztos résztvevője februárban a csehországi kontinensviadalnak.

A folytatásban a legfiatalabbak jöttek. Bagi Ádám első meccsét három fejrúgással 9:0 arányban nyerte. Ezt követően kicsit óvatosabban küzdött, így a döntőbe jutás elmaradt. A bronzmérkőzésen is fejbe rúgta ellenfelét, de azt túl erősnek találták, így pont nélküli döntetlennel zártak. A bírói ítélet 2:3 arányban ezúttal ellenfelének kedvezett, így maradt az előkelő 5. hely.

Müller Márton egy súlycsoporttal feljebb szinten fejrúgással hozta első meccsét. A következőn is sikerült kettőt bevinnie, az egyikre azonban kontaktot kapott, és mivel ellenfele két ütést és egy rúgást szintén bevitt így maradt a vigaszág. Itt sikerült a győzni, így Marci a dobogó harmadik fokára állhatott.

Ruzsinszki Balázs jó érzékkel indította le ellenfelét, és okos versenyzéssel a második meccsét is sikerült behúznia. A döntőben – bár volt több jó indítása – a pontok ellenfele javára billentették a mérleget, így ezüstéremmel térhetett haza.

Susányi Zoltán jó indításokkal és megelőzésekkel szerezve pontjait két meccset nyerve a döntőbe jutott, és végül ezüstéremmel fejezte be a versenyzést.

Bagosi Marianna ismét szintet lépett: végig diktálva az iramot, minden mérkőzésen megcsillogtatva villámgyors lábtechnikáit, három mérkőzést megnyerve a döntőbe jutott, ahol egy újabb rúgással biztosította be aranyérmét.

Kemény Ákos jól kezdett. Nagy figyelemmel kontrollálta a távolságot, és jól reagált ellenfelére, amit ponttal is jutalmaztak. A végjátékban sajnos egyszer beragadt, amit ellenfele testrúgással büntetett, így a továbbjutás elmaradt.

Müller Péter a rijekai jó távolságból végrehajtott magabiztos támadásait ezúttal nem találta, így nem léphetett tovább.

A nap Kerti Kelemen szintén kiváló versenyzésével ért véget, aki eddigi legjobb formáját mutatta meg. Bevállalt indulásokkal, jó visszanyúlásokkal három mérkőzést is nyert, és csak a döntőbe jutásért tudták megállítani. A vigaszágon nagy adok-kapokban egy fejrúgással hátrányból sikerült visszahoznia a meccsét, végül az 5. helyen zárt.

  1. Frankó Dániel U21 +84kg, Bagosi Marianna 12-13 +45kg
  2. Ruzsinszki Balázs 12.13 -50, Susányi Zoltán -55kg
  3. Tálas Bendegúz U21 -75kg, Müller Márton 10-11 -40kg
  4. Bagi Ádám 10-11 -35 kg, Kerti Kelemen junior -68 kg

A szarvasi karatésok következő megmérettetése az országos Diákolimpia lesz.

SZHKE

Ülésezik a szentandrási képviselő-testület

November 18-ig kell benyújtani az igényeket a szociális tüzelőanyag-támogatásra

Lecsós pulyka kölessel

Lecsós pulyka kölessel