in

Döntés első fokon a Pecsenye vs Babák ügyben

Forrás: RTL Klub

A Newjságon jellemzően tartózkodunk a bulvár jellegű témáktól, de jelen esetben nem népítélet, hanem a Békéscsabai Járásbíróságon első fokon bírói végzés született. Erről az RTL Klub adott hírt tegnap este.

Egy dr. Pecsenye Erzsébet önkormányzati képviselő és Babák Mihály polgármester között lezajlott telefonbeszélgetését előbbi részéről feljelentés követte. Alapját az a hangfelvétel adta, amit az ügyvédnő ezek egyikéről rögzített.

A telefonbeszélgetés március 15-e megünneplése, illetve az arra meghívottak köre kapcsán zajlott ez év tavaszán. Pecsenye Erzsébet azt tette szóvá, hogy nem minden képviselő kapott értesítést arról, hogy ha ünnepség nem is lesz, a testület tagjai koszorút fognak elhelyezni Kossuth szobránál. Babák Mihály polgármester ezt válaszolta meg azzal, hogy ezek egyéni kezdeményezések voltak. Tette ezt a maga keresetlen hangnemében.

Ezért a keresetlen hangnemért első fokon Babák Mihályt tegnap becsületsértés ügyében megrovásban részesítették, illetve 10 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték. Felperes három nap gondolkodási időt kért. Ezalatt fogja eldönteni, hogy véleménye szerint ez elegendő-e arra nézve, hogy a jövőben visszatartsa a polgármestert a hasonló viselkedéstől, nyilatkozta dr. Pecsenye Erzsébet az RTL Klub híradójának.

Babák Mihály bocsánatot kért, mint mondta, nagyon sajnálja, hogy így zajlott le közöttük a magánbeszélgetés. A fellebbezésre alperesnek is három nap áll rendelkezésre.

Többen feltették a kérdést, hogy mi várható ezek után.

Meg van az esély arra, hogy polgármesterünk visszaeső lesz. Holnapután tölti a 74-et.

A Virtuális Erőmű Program díját vehette át a Békés Megyei Önkormányzat és négy megyei település

Magyar Martin elől hárít Kapusi Gergely

Góliát nyert, de Dávid sem volt elégedetlen a mérkőzés végén