in ,

Zsinórban az ötödik győzelem

Németh Kata (fehér) és Buzási Orsolya (7-essel) egyik párharca (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvasi siker született az NB II-es női kézilabda-bajnokság 8. fordulója megyei derbijén. Száva Flórián lendületben lévő hölgykoszorúja a gyomai lányokat múlta felül, zsinórban ötödik győzelmét aratva.

Szarvasi NKK- Gyomaendrődi NKSE 37-26(18-12)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 100 néző. Vezette: Bozó, Mezei.

Szarvas: Nagy B. – BUZÁSI 7, Balogh V. 3, PAPP 9 (4), Hajdu 3, MAJOROS 8 (4), Paska 3. Csere: Juhos, SKORKA (kapusok), Jani, Nyerges 1, Tasgyik 2, Fodor, Száva, Trinyik, Závoda 1.
Edző: Száva Flórián.

Gyomaendrőd: Burai – Werle 5, Kereki N., Farkasinszki 6 (4), Szűcs 5, NÉMETH K. 8. Gellai. Csere: Csernyeczki 1, Gyulai 1, Kereki L., Kövesy, Pintér.
Edző: Lakatos Tibor.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 9/8, ill. 4/4.

Az első percek gólváltása után Majoros és Papp találataival a szarvasiak folyamatosan növelték előnyüket, a szünetre 18–12-vel vonultak a csapatok. A pihenő után a 40. percben már 10 gól volt a különbség. A vezetés birtokában a hazaiak védekezése hézagossá vált, de a fiatal Skorka Emma remek védéseivel biztos támaszt adott a csapatnak. A Gyomaendrődben ekkor Németh tartotta a lelket, aminek Száva edző időkérése vetett véget, gyorsan vissza is állt a 10-11 gólos hazai előny, ami a zárásig megmaradt. A Szarvas zsinórban az ötödik győzelmét könyvelte el, ezzel megtartotta harmadik helyét a tabellán. Ötletes megoldások, jó védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a találkozót. A szimpatikus vendégcsapat végig küzdött, de a jobb játékerőt képviselő Szarvast nem tudta megközelíteni.

Száva Flórián: az elvégzett edzésmunka kezd beérni, a játékosok hozzáállása, győzni akarása viszi előre hétről hétre a csapatot. Gratulálok a lányoknak, örömteli, hogy ismét kezd megtelni a lelátó szurkolókkal.

Ifjúsági mérkőzés: Szarvasi NKK- Gyomaendrődi NKSE 34:23(17:11)

A következő fordulóban Mogyoródra utazik a felnőtt csapat a XVI. Ker. KMSE csapatához.

Nyári Mihály

Csütörtök délután már csapról is kóstolható az Esthajnal '21

Esthajnal ’21: Holnap csapon a Szent András Sörfőzde karácsonyi meglepetése

Hallgatók műsora a tudomány napján

Tudomány Napi rendezvénysorozat a Gál Ferenc Egyetemen