in ,

Megtartotta első eseményét a Szarvasi Krónika Klub

A Szarvasi Krónika Klub első ülésén a Szarvasi Krónika első számát mutatja dr. Kutas Ferenc (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvasi Krónika 1988-ban jelent meg először. Megálmodója Tóth Lajos főiskolai tanár volt. Eredetileg évi négy számot tervezett a szerkesztőbizottság, de a realitások talaján maradva megfelezték, és kettőre csökkentették a megjelenést. Tóth Lajos a második szám után tragikus hirtelenséggel elhunyt. Halála után kiderült, a kettő is sok, így éves megjelenésben maradtak, amit azóta is megszakítás nélkül tartanak. A folyóiratból így periodika, időszakos kiadvány lett.

Az eredeti szerkesztőbizottságból ketten, dr. Kutas Ferenc és dr. Molitorisz Pál ma is tagjai a testületnek. Dr. Kutas Ferencet még Tóth Lajos tette meg helyettesének, majd halála után az ő nyakába szakadtak a főszerkesztői feladatok. Azóta is vitte a Szarvasi Krónika ügyét, egészen eddig, a 35. számig.

A neki szegezett “Hogyan tovább?” kérdésre így válaszolt: “A 35. számot még megszerkesztettem. Elmúlt az idő. Hivatalosan is leköszöntem a felelős szerkesztő posztjáról. Fiatalítani kell a szerkesztőséget, de a szerkesztőbizottságnak szeretnék tagja maradni, ha megtűrnek.”

A feladattal a kuratórium Tatai Lászlót bízta meg, akinek egyik első cselekedete volt, hogy megszervezte a Szarvai Krónika Klub első ülését, amire az elmúlt kedden került sor a Tessedik Sámuel Múzeumban.

Az első ülésre az volt a feladata a kuratóriumban és a szerkesztőségben átfedésekkel jelen levő kilenc személynek, hogy mindenki vigyen még két embert a nyitóeseményre. A tervek szerint minden negyedév első hónapjában találkoznának.

Az első alkalommal az első szám létrejöttének körülményeit elevenítették fel, hogy aztán az emlékekből beszélgetésbe, sztorikba csapjanak át.

What do you think?

13 Points
Upvote Downvote
Viszkok Dániel egyenlítőgólja a 47. percben

Hatalmas fegyvertényt hajtott végre a Csabacsűdi GyLSE

Sükösd Attila és Szpisjak Bence

Újabb országos bajnoki érem, ezúttal Szpisjak Bence hozott bronzot