in ,

Megtartotta első eseményét a Szarvasi Krónika Klub

A Szarvasi Krónika Klub első ülésén a Szarvasi Krónika első számát mutatja dr. Kutas Ferenc (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvasi Krónika 1988-ban jelent meg először. Megálmodója Tóth Lajos főiskolai tanár volt. Eredetileg évi négy számot tervezett a szerkesztőbizottság, de a realitások talaján maradva megfelezték, és kettőre csökkentették a megjelenést. Tóth Lajos a második szám után tragikus hirtelenséggel elhunyt. Halála után kiderült, a kettő is sok, így éves megjelenésben maradtak, amit azóta is megszakítás nélkül tartanak. A folyóiratból így periodika, időszakos kiadvány lett.

Az eredeti szerkesztőbizottságból ketten, dr. Kutas Ferenc és dr. Molitorisz Pál ma is tagjai a testületnek. Dr. Kutas Ferencet még Tóth Lajos tette meg helyettesének, majd halála után az ő nyakába szakadtak a főszerkesztői feladatok. Azóta is vitte a Szarvasi Krónika ügyét, egészen eddig, a 35. számig.

A neki szegezett “Hogyan tovább?” kérdésre így válaszolt: “A 35. számot még megszerkesztettem. Elmúlt az idő. Hivatalosan is leköszöntem a felelős szerkesztő posztjáról. Fiatalítani kell a szerkesztőséget, de a szerkesztőbizottságnak szeretnék tagja maradni, ha megtűrnek.”

A feladattal a kuratórium Tatai Lászlót bízta meg, akinek egyik első cselekedete volt, hogy megszervezte a Szarvai Krónika Klub első ülését, amire az elmúlt kedden került sor a Tessedik Sámuel Múzeumban.

Az első ülésre az volt a feladata a kuratóriumban és a szerkesztőségben átfedésekkel jelen levő kilenc személynek, hogy mindenki vigyen még két embert a nyitóeseményre. A tervek szerint minden negyedév első hónapjában találkoznának.

Az első alkalommal az első szám létrejöttének körülményeit elevenítették fel, hogy aztán az emlékekből beszélgetésbe, sztorikba csapjanak át.

Viszkok Dániel egyenlítőgólja a 47. percben

Hatalmas fegyvertényt hajtott végre a Csabacsűdi GyLSE

Sükösd Attila és Szpisjak Bence

Újabb országos bajnoki érem, ezúttal Szpisjak Bence hozott bronzot