in ,

Pulykamell fűszeres morzsában, sütőtökös kecskesajtos rizottóval

Pulykamell fűszeres morzsában, sütőtökös kecskesajtos rizottóval
Pulykamell fűszeres morzsában, sütőtökös kecskesajtos rizottóval (Fotó: Gallicoop.hu)

A pulykamell fűszeres morzsában, sütőtökös kecskesajtos rizottóval hozzávalói:

50 dkg pulykamell
15 dkg pankó morzsa
10 dkg lyoni hagyma
1 fél kávéskanál kurkuma
1 fél kávéskanál cayenne bors
4 szem koriander mag
20 dkg rizottó rizs
1 liter húsleves
30 dkg sült sütőtök
1 db újhagyma
10 dkg parmezán
10 dkg kecskesajt
4 evőkanál tökmagolaj
só, feketebors
1 dl olívaolaj
2 db zsályalevél
1 dl fehérbor

A pulykamellet 30 percig 10 % sóoldatba rakjuk. Leszűrjük, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Ettől különösen szaftos lesz, ha nem sütjük túl.

Serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd beletesszük a pulykamellet. Borsozzuk, végül néhány perc alatt készre sütjük. Sütés után legalább 5 percig pihentetjük.

Fűszeres morzsa: Száraz serpenyőben megpirítjuk a pankó morzsát, koriandermagot, lyoni hagymát, kurkumát, cayenne borst.

Rizottó:
Az újhagymát felkarikázzuk, rádobjuk a vajat és kevergetjük, míg a hagyma megfonnyad. Rászórjuk a riszt. Összekeverjük, ráöntjük a bort és megvárjuk amíg a rizs beszívja.

Ezután merőkanalanként adagoljuk hozzá a húslevest, mindig megvárva, hogy a rizs felszívja.

A legvégén hozzáadjuk a sütőtökpürét (ehhez előzőleg sütőben puhára sütjük, végül pürésítjük a tököt) a finomra vágott zsályát, valamint a vajat és a reszelt parmezánt.

Tálalás:
A pulykamellet megszórjuk a ropogós morzsával, a rizottó tetejére tökmagolajat locsolunk és friss kecskesajtot csipkedünk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

Jó étvágyat!

(Forrás: Gallicoop.hu)

A Természetes Szelekció nem bírt a Hooligansszal

Alsóházban és felsőházban folytatódott a bajnokság

Az 1934-es verseny színhelye, az 1952-ben lebontott Nyári Színkör

Az 1934-es Vitéz Tersztyánszky Ödön Emlékverseny Szarvason