in ,

Sztrehovszki Zsuzsa köszöntése

Sztrehovszki Zsuzsa betöltötte a 90. évét
Sztrehovszki Zsuzsa betöltötte a 90. évét

Sztrehovszki Zsuzsa, ny. középiskolai tanár most ünnepelte 90. születésnapját. 1950 októberében kezdett el tanítani a Galóhalmi, majd Csipkár-sori iskolában elsőtől nyolcadikig összevont osztályban. 1953-tól a Berényi kövesútnál fekvő Maginyecz-tanyai Iskolában az 5-8 osztályt tanította az összevont osztályban. 1958-tól a Szlovák Kollégiumba került nevelőtanárnak. Közben elvégezte az egyetemet magyar-történlem szakon. 1963-ban a Vajda Péter Gimnázium tanára lett. Kezdetben magyar nyelv és irodalmat tanított, majd mellette az iskola ún. Nagykönyvtárának és az iskolai könyvtárának gondozója lett 1963-88-ig, nyugdíjba vonulásáig.

A tanári könyvtárszoba lett a „székhelye”, egyben az ún. lyukasórás tanárok beszélgetéseinek színhelye is. Szívesen fogadta kollégáit, meghallgatta őket, tanácsokat adott nekik, ha arra szükség volt. Alighanem ő volt a tanári kar egyetlen olyan tanára, akit mindenki fenntartások nélkül tisztelt és szeretett.

A Szarvasi Krónika nélkülözhetetlen munkatársa volt. Az évente 150-200 oldalon megjelenő periodika cikkeinek nyelvi lektorálását végezte, a szerzőket szakmai tanácsokkal segítette, ha igényelték. Munkájáért a tiszteletpéldányon túl nem fogadott el honoráriumot.

Nyugdíjba vonulása után a tanári kar egy része „átköltözött” a lakására.

Mindenkit szívesen látott, míg egészsége engedte. Születésnapján köszöntötték őt kollégái, volt tanítványai és tisztelői.

  • F –

A szarvasi U13-asok első mérkőzésüket a gyomaendrődiek ellen vívták. A képen Batta Zalán gólja előtti pillanatok.

Erős mezőny az U13-asok tornáján

A Csati és a NagyRét Farm küzdelme a felsőházban

Kialakulóban az élboly