in ,

Fergeteges farsangi kavalkád a Gyakorlóoviban

Különösen várt esemény a gyerekek életében a farsangi időszak, melynek kezdete vízkereszt, január 6-a, és hamvazószerdáig tart. A farsang a mókázásnak, vidámságnak, a táncos mulatozásnak helyet adó népszokás. A legizgalmasabb elfoglaltság, más ruhájába, „bőrébe” bújni.

A Gál Ferenc Egyetem Gyakorlóóvodájában a legkisebbek indították a télűzést. A kiscsoportos Búzavirág csoportos gyerekek az első óvodai farsangjukat macinak öltözve ünnepelték. A sok- sok panda-, jeges- és barna maci között egy macska medvével is találkozhattunk. A macik bemutatkoztak saját költésű verseikkel, és ügyességüket is próbára tették, amikor mancsuk nélkül fogyasztották el a maci piskótát, vagy málnaszörpöt kanalazták a szájukba. A „málnaszemeket” szívószál segítségével helyezték át egyik tányérból a másikba. Barlangbújásban a barna macik voltak a legügyesebbek, míg a „medvetalpon” mocsáron való átjutásban a jegesmedvék és a pandák győzedelmeskedtek! Jól esett a maciknak a próbatétel után elfogyasztani a macis tortát, és a frissen sütött fánkot!

Vidám zeneszó hallatszott a középső csoportból, ahol a Cseresznye csoport farsangi mulatságán a mozgásé volt a főszerep. Előzetesen gyönyörű gyermekmunkákkal díszítették fel csoportjukat, fokozva a karneváli hangulatot. Seprűt táncoltattak, széket öltöztettek, pergő lábakkal tapétát tapostak és seprűvel lufit tereltek, énekeltek és verseltek. A színes jelmezek kavalkádját zenés – táncos dínomdánommal zárták.

Az Alma csoport farsangja királyi köntösbe öltözött. Az elmúlt hetek során megismerkedtek a vári élettel, lovagok és királykisasszonyok udvari szokásaival. Így a meghirdetett királyi farsangi mulatságra sok jelmezes érkezett. Örömmel mutatkoztak be egymásnak, és izgatottan várták a lovagi tornát, melynek hírét már korábban beharangoztak az óvónénik. Miután teljesítették a kihívásokat, megszerezték a kincsesládában található jutalmakat, így már kezdődhetett a mulatság, és az eszem-iszom.

A Panda csoportban farsangkor Harry Potter, Hermione és a varázsló tanoncok segítségével kergették el a telet. Volt itt tűzoltó, Aranyhaj, Hamupipőke és sorolhatnám még a látványosabb jelmezeket. Bemutatkozás után Harry Potter és barátai nagyszerű varázslatokkal, játékokkal szereztek örömet a gyerekeknek. A játékok után fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel kóstolták a finom fánkot és a süteményeket a Pandások.

A Szamóca csoportos gyerekek számára a tornaterem egy óriási tengerré változott – tele medúzákkal és rájákkal – melynek habjain a Szélkirálynő nevű hajó ringatózott. Rumini és társai varázslatos világába csöppenve át kellett jutniuk a Sárkány-szoroson, eligazodniuk a sötét kazamaták folyosóin, különlegesen csomagolt szállítmányokat kellett a hajóra hordaniuk, s más érdekes feladatok mellett a végén még kötélhúzásban is összemérhették erejüket.

A gyakorló óvodások változatos programjaikkal űzték el a hideget, nagyon várva a jó időt, a tavasz első napsugarait.

Gyakorlóovi farsang megtekinthető az intézmény Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján:

A Gyakorló Általonos Iskola Farsangi Gálája megtekinthető:

Posgay Nóra óvodapedagógus

Molnár Ábel az Ojos del Salado 6893 méteres csúcsán a Szarvas feliratú nemzetiszín zászlóval

Molnár Ábel feljutott a világ legmagasabb vulkánjának tetejére

A Szarvasi Jégkorong SE U12-esei tornagyőzelemmel zárták a szezont Algyőn

Tornagyőzelemmel zárták U12-es jégkorongozóink a szezont