Karate: hat érem a Széki Kupáról

Hat érmet hoztak a szarvasi karatésok a Széki Kupáról
Hat érmet hoztak a szarvasi karatésok a Széki Kupáról

Egy aranyat, két ezüstöt három bronzot és egy negyedik helyet hoztak Szekszárdról Szarvas ifjú harcművészei. A 25. alkalommal megrendezett vidéki tornára hét versenyzőnk utazott, Frankó Dániel ezúttal az edzői székből segítette csapattársait.

Elsőként Bagi Ádám kezdett, aki egy ütéssel, majd egy fejrúgással hozta mérkőzését. Második meccsén is megszerezte a vezetést, ám a végén elmaradt lemozgás közben elmaradt a védekezés, így ellenfele fordítani tudott, Ádám így ezüstérmes lett.

Müller Márton a kezdő meccsén 0:1-ről szintén egy fejrúgással jött vissza, második meccsét ellenfele hozta bíróival, de a bronzmérkőzést sikerült behúznia.

Először indult versenyen Szebegyinszki Rita, aki két mérkőzést is nyert. Az elsőt ütésekkel, a másodikban már ütés-rúgás kombinációval szerzett pontot, így a döntőbe jutásért is küzdhetett, végül a harmadik hely csak bírói ítélettel ment el.

Bagosi Marianna térdsérülése után versenyzett újra, ám ez lendületén egyáltalán nem érződött. Jó ütemben indított ütéseivel sorra szerezte pontjait, majd ellenfelét leléptették, így a döntőbe jutott, ahol szintén volt több jó találata is, de végül ezüstéremmel zárt.

Ruzsinszki Balázs első meccsén egy testrúgással biztosította be győzelmét. A döntőbe jutást 2:1 arányban elvesztette, harmadik helyen fejezte be a versenyt.

Bár Müller Péter jó ütemben indított, pontot nem kapott rá, majd a következő támadása után beragadt, amit ellenfele kihasznált. A vigaszágon is hátrányba került, ám a vége előtt egy rúgásban végződő hármas kombinációval sikerült fordítania, és így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A nap legjobb teljesítményét Kemény Ákos nyújtotta. Egy testrúgással kezdett, majd ütések, végül egy fejrúgás következett. A második meccsen is egy köríves testrúgással szerzett előnyt, ellenfelét leléptették. A döntőben egy kézzel végrehajtott indítással és egy kontratámadással biztosította be végső győzelmét, és szerezte meg aranyérmét Ákos.

A szarvasiak következő állomása a horvát Grand Prix lesz Samoborban, amire edzőtáborozással készülnek a sportolók.

Ruzsinszki György edző

A hosszú sérülésszériából visszatérő Varga István a 75. percben lépett pályára, 8 percre rá gólt szerzett

Somogyi János: Szerintem ez a mérkőzés ma rendben volt

Céklás rizottó pulykamellel

Céklás rizottó pulykamellel