in ,

Már a második helyen a szarvasi lányok

A bácsalmásiak ellen felálló Szarvasi NKK együttese
A bácsalmásiak ellen felálló Szarvasi NKK együttese (Fotó: Babák Zoltán)

Az NBII- es bajnokság 14. fordulójában a 2. helyen álló Bácsalmás volt a Szarvasi NKK vendége. Komoly tétje volt a mérkőzésnek, hiszen hazai siker esetén a lányok újabb helyet léphettek előre, míg egy esetleges vereség leszakíthatta volna a csapatot riválisától.

Szarvasi NKK-Bácsalmási PVSE 31-27 (12-8)
NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Szarvas, 200 néző. Vezette: Ihász, Szántó
Szarvas: NAGY B. – Paska , MAJOROS 6 /3, HAJDU (4) , Pap 3/2 BALOGH 9, BUZÁSI 7 Csere: Juhos, Skorka (kapusok), JANI 1, , Kovács1, Nyerges, Óvári , Tasgyik, Száva, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.
Kiállítások : 14 perc+ Hajdu Andrea kizárva ill.4 perc
Hétméteresek: 9/6, ill.8/6

A szarvasi lányokat fűtötte a visszavágás reménye, hiszen az őszi bácsalmási csatán vereséget szenvedett a csapat. Ennek megfelelő hőfokkal is kezdődött a találkozó, mindkét csapat a védekezésre fektette a hangsúlyt, a kapusok igyekeztek legjobb formájukat hozni, de a párbajból Nagy Barbara került ki győztesen az első félidőben. A hazai csapat az eredményt tekintve nyugodtan tért pihenőre / 12-8/, viszont Majoros sérülése aggasztó volt számukra. A második félidőben visszatért ugyan, de csak rövid időkre, a hétméteresek lövésére. Két gyors szarvasi góllal folytatódott a tallkozó, az igen gólerősen játszó Balogh Vanessza vette hátára a csapatot. Örvendetes volt játéka ezen a napon a fiatal Janinak is, aki támadásban jeleskedett. A vendégek gyorsítottak támadó játékukon, gólerősebbek lettek, felváltva estek a gólok mindkét oldalon. A hazai csapat a mérkőzés utolsó 10 percében kicsit megtorpant, így sikerült a vendégeknek 2 gólra faragniuk hátrányukat az 58. percre. Ebben az időszakban a szarvasi védelem és támadó játék is pontatlanná vált. A mérkőzés utolsó gólját Kovács Brigitta szerezte a 60. percben, aki hosszú sérülés után játszott újra tétmérkőzésen.

Száva Flórián edző: Küzdelmes mérkőzésen, a taktikai utasításokat követve játszottak a lányok. A meglepően sok kiállítás, emberhátrány ellenére nem engedtük ellenfelünknek, hogy 2 gólnál közelebb jöjjön. Köszönjük régen látott nagy számú, lelkes szurkolóinknak a bíztatást! Ez a győzelem a tabella második helyére repítette a lányokat. Gratulálok a csapatnak!

Ifjúsági mérkőzésen:
Szarvasi NKK-Bácsalmási PVSE 41-24 (21-7)

Ifjúsági csapatunk magabiztosan vezeti a tabellát, a következő fordulóban Deszkre látogatnak a lányok a felnőttekkel együtt március 20- án.

Kasik Gabriella

Fotó: Babák Zoltán

Bobvos Péter, Kerek Mihály és Molnár József az útépítésekről konzultál

Döntöttek a települési Civil Alap idei elosztásáról

Erdei Máté és Tóth Iringó

Újra az országos Kosáry Domokos Történelemverseny döntőjében a Gyakorló