A két ezüstérmes: Bagosi Marianna és Ruzsinszki Balázs
A két ezüstérmes: Bagosi Marianna és Ruzsinszki Balázs
in ,

Karate: Két ezüst a horvát Grand Prix-ről

Péntektől vasárnapig rendezték meg a szezon legnagyobb horvát versenyét, a Croatia Grand Prix-t. A rangos eseményre 33 ország 275 egyesületének 1767 nevezése érkezett be. Szarvasról nyolc versenyző utazott el pénteken reggel Szamobor városába.

Az első nap a kadetekkel kezdődött. Müller Péter sajnos lebetegedett, így csak Kemény Ákos lépett tatamira. Múlt heti első helyezését ezúttal nem sikerült megismételnie, a +70kg-os kategóriában nála jóval magasabb ellenfelét nem sikerült legyőznie.

Szombaton az U21-esekkel folytatódott a verseny. Itt sem sikerült a terv szerint haladni, a legutóbbi versenyen dobogós Frankó Dániel és Tálas Bendegúz is tudott ugyan pontokat szerezni, de azerbajdzsáni ellenfeleik kezdeti előnyét nem sikerült megfordítaniuk.

Nagy Máté a -60kg-ban a későbbi döntős horvát ellenfelével kezdett, sikerrel hasba is rúgta egy fordulós rúgással, ám a helyi bírók nem támogatták az akciót, és a végén bírói ítéletnél ellenfelének kedveztek. Hasonlóan alakult a vigaszág is, ahol pont nélkül döntetlent követően 2:3 arányban marad alul a zászlók számát tekintve

Kerti Kelemennek elmaradtak az első kezes ütései, így a továbbjutás ezúttal nem sikerült.

A harmadik versenynap már jobban kedvezett a szarvasiaknak. Elsőként Ruszinszki Balázs lépett tatamira. Motiváltan kezdett, sikerült meglepnie ellenfeleit, fejrúgásokkal tarkítva mindhárom egyenesági mérkőzését megnyerve a döntőbe jutott. Itt egy megelőző fejrúgást indulás közben nem hárított, így a második helyen zárt.

Az utolsó szereplés Bagosi Mariannáé volt, először három zászlós találatot szerzett ellenfelén, amit kontaktnak ítéltek, utána egy támadást reakció nélkül hagyott, végül szintén másodikként fejezte be a versenyt.

A szarvasiak következő megmérettetése a Szlovák Grand Prix lesz március 26-27-én Pozsonyban.

Ruzsinszki György edző

Nézőrekord mellett zajlott vasárnap délután a Csabacsűdi GyLSE - Szarvasi FC 1905 megyei első osztályú labdarúgó mérkőzés

Nézőrekord mellett hozta a papírformát a nézhetetlen szomszédvári mérkőzés

Két férfi, egy pad, Boronyák Gergely és Timkó János Edward Albee Zoo Story-jában

Két férfi egy padon