in ,

Vadmalacok és emberkölykök csodálkoznak egymásra a Körösvölgyi Állatpark húsvéti hétvégéjén

A kis vasmalacok egészen közelről csodálkoznak az emberekre (Fotó: Babák Zoltán)

Húsvét vasárnap és hétfőn Húsvéti tavaszünnep címmel meghirdetett kétnapos programsorral várják a vendégeket a Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Állatparkjának munkatársai.

Mindkét nap állatismertetőkkel egybekötött látványetetéseken, a Körösvölgyi Látogatóközpontban a húsvét ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők.

Ma a gímszarvasok, az aranysakálok, a fakó keselyűk és a vaddisznók kaptak ünnepi menüt, holnap az európai szürkefarkasok, a holló, és az európai bölények kerülnek sorra.

A kézműveskedés keretében rejtélyfejtésre, tojásfestésre, szalmafonásra és mézeskalács-díszítésre volt lehetőség, illetve a nemzeti parki termék védjegyes piacon az őstermelők által gyártott termékekből tudtak kóstolni és vásárolni a látogatók.

A park állandó látnivalói mellett ilyenkor tavasszal az állatszületések adnak pluszt a gyerekeke állatparki élményéhez. Most az egy hónapja született csíkos vadmalacok, amik méretüknél fogva még ki-kijárnak a kifutójukból, a vendégek közelébe is merészkednek.

De négy báránnyal bővült a mufloncsalád is. Ők is megtekinthetők kifutóikban.

A Körösvölgyi Állatparkban húsvéthétfőn is várják a vendégeket. Reggel 9-től 18 óráig lehet részt venni az ünnephez kapcsolódó tematikájú programokon.

Félidőben félutcánál tart a járda építése a Kulich Gyula utcában

Félpályán hamarosan megindulhat a forgalom a Kulich Gyula utcában

Gyakorlósok Nepomuki Szent János emlékművénél

Zarándoklattal egybekötött lelki nap a Gyakorlóban