in , ,

Zarándoklattal egybekötött lelki nap a Gyakorlóban

Gyakorlósok Nepomuki Szent János emlékművénél
Gyakorlósok Nepomuki Szent János emlékművénél

Április 11-én nagyböjti zarándoklattal egybekötött lelki nap köszöntött a GFE Gyakorlóintézményének diákjaira és nevelőire.

A reggeli gyülekező után az alsósoknak és a felsősöknek is lelki bevezetővel indult a nap. Az alsó tagozatosok Jancsó Brigitta hitoktató segítségével megismerkedtek a zarándoklat fogalmával, megtöltötték képzeletbeli tarisznyájukat az úthoz szükséges jókedvvel és akaraterővel, valamint a zarándokok jelképével, a kagylóval. A felső tagozatosoknak Ft. Dr. Kiss Imre esperes, főiskolai tanár és Huszár Éva hitoktató tartott lelki perceket, ahol Szent Maximilian Kolbe atyának, a „szeretet vértanújának” példáján indulhattak el a Jézus Krisztus húsvéti titkának megértése felé vezető úton.

A gyalogos zarándoklat célállomása Békésszentandráson a Nepomuki Szent János-szobor volt.

Az 1. osztályosok autóbusszal, míg a 2-8. osztályosok gyalogszerrel, tanítóik, tanáraik kíséretében tették meg az utat. A szobornál két nyolcadikos diák felfedte a nemrégiben előkerült szobor kalandos történetét, illetve bemutatták Nepomuki Szent János életét, akit a gyónási titok húséges őrzőjeként; a hidak, folyók, hajósok patrónusaként ismerünk.

A pihenő után a kis és nagy zarándokok visszatértek anyaintézményükbe.

Délutáni programként az óvodapedagógusok, tanítók és tanárok számára Ft. Dr. Serfőző Levente püspöki helynök atya tartott lelki impulzust. Kalauzolásában a kenyérről mint az élet fő táplálékáról elmélkedtek, felfedezve annak sokrétű misztériumát. Végül Szalainé Milasin Katalin és Vargáné Bögi Veronika két padlókép foglalkozásán vehettek részt a lelkigyakorlatozók.

A nevelői közösség olyan lelkigyakorlaton vehetett részt nagyböjtben, amely közösség- és lelkiség erősítő készülődés a Húsvét ünnepére.

Jancsó Brigitta hitoktató

Az intézmény köszönetet mond a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Irodájának és a Szent Klára Római Katolikus Plébániának, Gyekiczki Istvánné hitoktatónak a szeretettel adott és megélt szolgálatért.

A kis vasmalacok egészen közelről csodálkoznak az emberekre

Vadmalacok és emberkölykök csodálkoznak egymásra a Körösvölgyi Állatpark húsvéti hétvégéjén

Locsolkodnak a Tessedik Táncegyüttes tagjai

A fiúk elkéstek, a lányok is vízzel várták őket