in ,

Pandora: Rekordgyanús idővel szabadult ki az evangélikus team

A nyitójátékon a kelet- és nyugat-békési egyházmegyék képviselői 41 perc 53 másodperc alatt szabadultak ki (Fotó: Babák Zoltán)

Az ótemplomi evangélikus gyülekezet Vajda és Vasút utcák sarkán gyülekezeti házának esperesi irodájában köszöntötte tegnap a játékosokat Lázár Zsolt evangélikus esperes. Az alkalmat a Pandora szabadulószoba sajtónyilvános nyitójátéka adta, amin a nyugat és a kelet-békési egyházmegyék képviselői, Veres-Ravai Réka, Liska András, Zahorecz Pál, Lázárné Skorka Katalin, Szidoly Roland, és Lázár Zsolt vettek részt.

A szoba megálmodója Hegedűs Éva volt, aki mögött a 2015-ös a Molnárház titka óta már tíz hasonló játék összeállítása áll, ezek közül – a Pandorával együtt – hat Szarvason került installálásra. Akkor nem gondolta volna, hogy egymást fogják érni a szabadulószobák Szarvason. Mindegyikből tanultak, mindegyiknél igyekeztek a saját határukat túllépni. Egyre több technikai dolgot építettek be az egyre látványosabb pályákba. Ezt igazolta Lázár Zsolt, aki elmondta, hogy az egyiken felhasználták Szent Mihály lovát, illetve az Evangélikus Ótemplom egy korábbi számlapját is.

Ez volt az első olyan szoba, ami igazi közösségi összefogás eredményeképp valósult meg. A tematikát ő álmodta meg, majd nyáron négy tábor diákjai segítettek a festésben. Közülük is kiemelte Kozák Ádámot, Medvegy Hajnát és Medvegy Rékát.

Ez a pálya alkalmas arra, hogy több szobát megjárt szarvasi játékosok is új élményeket szerezzenek, mondta Hegedűs Éva.

Két próbajátékon már túl voltak a szervezők. Egyiken is rekordgyanús 45 perces idő született, de az evangélikus team egyből meg is döntötte azt. Nekik az egyórás szintidőből 18 perc 7 másodpercük maradt.

Steinmacher Tamás országos I. és Tóth Iringó országos II. helyezett felkészítőjükkel, Litauszkiné Erki Katalinnal

Gyakorló: Országos kémiaverseny első és második hely

Molnár Sándor rendőr alezredes, kapitányságvezető mutatta be Békésszentandrás közbiztonsági helyzetét a képviselőknek

Az elmúlt 17 év harmadik legjobb közbiztonsági eredményét teljesítette a település