in ,

Mindazt, amit másoknak adsz

2022. május 3-án került megrendezésre a GFE Szarvasi Gyakorlóintézményének szervezésében a „Legkiválóbb óvodapedagógus-jelölt díj” idei megmérettetése. Bíró Gyula, a Gyakorlóintézmény igazgatója, c.e.docens, a Pedagógiai Kar Nevelés- és Társadalomtudományi Intézetének oktatója köszöntötte az idei év jelölt hallgatóit, a szakmai bizottság tagjait, az intézmény által megszervezett hagyományos szakmai alkalmon. Köszöntő szavaiban összefoglalta, hogy mi is adja a rangját és nívóját egy megmérettetésnek, egy olyan jelölésnek, amely a kiválókat és a majdani legkiválóbbat illeti. Köszöntötte az értékelő bizottság felkért tagjait, és személyes élményeit osztotta meg, mint egykori hallgató a bizottság tagjait bemutatva. Az idei szakértői zsűri; Dr. Katona Krisztina dékán, főiskolai tanár, Huszár Istvánné gyakorlati képzés vezető, főiskolai mesteroktató, Montvajszkiné Bátor Anna ny.szakvezető óvodapedagógus és Bajomi-Nagy Éva igazgatóhelyettes, vezetőtanár.

Mindannyian – fogalmazott az intézmény vezetője -, a hazai óvodapedagógia elkötelezett szolgálattevői, és a szarvasi pedagógusképzés „szerelmesei”. Ebben az évben a szakvezető óvodapedagógusok által a díjra jelöltek: Jambrich Linda, Lehoczki Lilla és Tóth Kitti hallgatók voltak. A rendezvényt a Szamóca csoport óvodásai nyitották meg, Zelk Zoltán: Ez aztán a vásárfia! című versükkel, köszöntve a délutánt. A hallgatók a díjért való megmérettetésen különböző elméreti-gyakorlati feladatokban mérték össze kompetenciáikat, mutatták be pedagógiai nézeteiket, gondolkodásmódjukat, helyzet- és problémamegoldó képességüket. A gyakorlati feladatokat gyors szakmai reflexiók követték, rávilágítva azokra a szakmai értékekre, pedagógusi és pedagógiai erényekre, amelyek a hazai óvodapedagógiát méltán a gyermek- és értékközpontúság kiemelt területévé teszi a szakmai közgondolkodásban. A zsűri a jelölések írásbeli anyagai alapján, a szakmai bemutatkozás benyomásaival, a kreatív feladatok megoldásának eredményeivel alakították ki az idei év döntését, vagyis azt, hogy ki nyújtotta a legkimagaslóbb teljesítményt, és veheti át a diplomaosztón a GFE Pedagógiai Karának dékánjától és a GFE Gyakorlóintézményének igazgatójától a kitüntető címet. 2022 év „Legkiválóbb óvodapedagógus-jelölt” címét Jambrich Linda hallgató nyerte el. A záró értékelés alkalmával Dr. Katona Krisztina, a zsűri elnöke méltatta a szakmai teljesítményeket, és köszönte meg a szervezők munkáját. Az intézmény vezetője ajándékokkal köszönte meg a zsűri és a szervezők munkáját, és a díjazottak kimagasló elhivatottságát. A eredményhirdetést követően egy kellemes emberi, szakmai és baráti beszélgetés vette kezdetét pezsgős koccintással, és az elmaradhatatlan tortával, ünnepelve a pillanatot, és a szarvasi óvóképzést.

A pedagógusság legszebb „valamije” az adás gyönyörűsége, mert mindaz, amit másoknak adunk, önmagunknak is adjuk – hangzott el a rendezvény zárómondata.

Sz.Zs.

A szervezők köszönetet mondanak a Digitális Kalamáris Kiadónak és Tatai László tulajdonosnak a rendezvény szponzorálásáért, az ajándékkönyvek biztosításáért!

A fotó a Tessedik Sámuel Múzeum gyűjteményéből származik

Bemutatkozik a kékfestők világa

Nem sikerült bevennie a Gallicoopnak Buzás Bálint kapuját

Nulla híján 21-et lőttek a Gólgyártók a Gallicoopnak