in , ,

Alfások Szarvasról Szarvasra a Körös körül

Szarvason rendezte meg hagyományos honismereti vetélkedőjét az Alfa Romeo-sok magyarországi klubja
Szarvason rendezte meg hagyományos honismereti vetélkedőjét az Alfa Romeo-sok magyarországi klubja (Fotó: Babák Zoltán)

Szarvason rendezte meg hagyományos honismereti vetélkedőjét az Alfa Romeo-sok magyarországi klubja a hétvégén. A XXI. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally elnevezésű túravetélkedőn 75 csapat gördült át a négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotelben felállított kapu alatt, hogy a nap folyamán az itiner szerint – a történelmi országközépet is útba ejtve – állomásról állomásra haladva újabb és újabb feladatokat oldjon meg.

A rajt előtt Takács Ákos, a klub elnöke üdvözölte a résztvevőket. Sok évvel ezelőtt kezdték a helyszín kiválasztását, és sikerült nagyon jó helyszínt találni Szarvason. Sajnos két év kihagyás után érkezhettek csak ide, de “most minden adott, csodálatos az idő, csodálatos a helyszín, fogalmazott a klubelnök.

A város nevében Molnár Etele köszöntötte az alfásokat, majd Kraszna Attila tartott eligazítást.

Az indulások másfél perces közökkel történtek, hogy a Liget Wellness és Konferencia Hotelt elhagyva először a Körös-Maros Nemzeti Park felé vegyék az irányt, majd onnan a városba érve az Evangélikus Ótemplom előtt elhaladva a történelmi országközép felé vegyék útjukat, hogy ott megoldjanak két feladványt. Szarvasról Nagyszénásra vezetett a rally útvonala, hogy a nap folyamán körülbelül 150 kilométer megtétele után visszaérkezzenek a Liget Hotelbe.

A hotel is egy picit több volt mint szálláshely ezen a hétvégén, hiszen vezetője, Bogdán Tamás alfásnak vallja magát. Elárulta, annak idején neki is volt Alfája, és vágyik is még egyre.

Pulykamáj nyárson

Pulykamáj nyárson

Juhász az utolsó pillanatban mentett egy pontot a Szarvasi FC 1905 szombati, az Orosházii MTK-ULE ellen vívott mérkőzésen

Juhász a 94. percben mentett meg egy pontot