in ,

Juhász a 94. percben mentett meg egy pontot

Juhász az utolsó pillanatban mentett egy pontot a Szarvasi FC 1905 szombati, az Orosházii MTK-ULE ellen vívott mérkőzésen
Juhász az utolsó pillanatban mentett egy pontot a Szarvasi FC 1905 Orosházii MTK-ULE ellen vívott mérkőzésén (Fotó: Babák Zoltán)

A megyei I. osztály felsőházi 8. fordulójában a Szarvasi FC 1905 az Orosházi MTK-ULE együttesét fogadta szombaton.

A bajnokság bronzrangadójának első harmadában nem igazán boldogultak egymással a felek, azt követően viszont felpörögtek az események. Egy szabadrúgásból elért találattal, majd egy öngóllal megnyugtató előnyre tett szert az Orosháza, amire érkezett ugyan hazai válasz, de egy újabb védelmi kihagyást kihasználva, magabiztos előnnyel térhetett pihenőre a vendégcsapat.

A szarvasiak a folytatásban is az eredmény után futottak, támadóik gólképtelenségét ezúttal a védők orvosolták. Bány duplájával összejött az egyenlítés, azt követően a fordítás is levegőben lógott, Miszlai büntetője azonban a régi mederbe terelte vissza a meccset. A házigazdák próbálkozásai a hosszabbításban hozták meg az eredményt, amikor Juhász révén egalizáltak, ezzel pedig nagy lépést tettek a harmadik hely megszerzése felé. (L. J.)

Szarvasi FC–Orosházi MTK-ULE 4–4 (1–3)

Szarvas, 200 néző. Vezette: Fekete Zoltán.

Szarvas: Babák – Zima, Polonszki, Furár, Magyar (Lénárt), Bány, Pilán, Deli, Kiri M., Juhász, Simon R. Edző: Somogyi János.

Orosháza: Marunák – Varga P., Kasuba, Dajcs, Vincze, Harangozó, Szabó Á. (Czinkóczi), Csőke, Fehér, Miszlai, Gedó. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Gólszerző: Kiri M. (39.), Bány (50., 68. – 11-esből), Juhász (94.), ill. Fehér (32.), Polonszki (34. – öngól), Szabó Á. (45+2.), Miszlai (77. – 11-esből).

Szarvason rendezte meg hagyományos honismereti vetélkedőjét az Alfa Romeo-sok magyarországi klubja

Alfások Szarvasról Szarvasra a Körös körül

Turcsányi Lajos a Városi Könyvtárban 2022. május 2-án. Balról beszélgetőtársa, Hegedűs Éva, jobbról zenésztársa, Felföldi Zsolt.

Szarvason mutatta be a kunszenti Lojziról szóló könyvét Turcsányi Lajos