in ,

Tisztes helytállás a bajnok ellen

Harcos mérkőzést vívtak a szarvasi lányok a bajnok Kecskemét ellen (Fotó: Babák Zoltán)

Bajnokként érkezett a bronzérmes Szarvashoz a Kecskemét. Az előző héten a Gyomaendrődnek 65 gólt dobó vendégek nagy vehemenciával vetették magukat a küzdelembe. A kezdeti tapogatózó játék után átvették a vezetést, és a 12 percben 5-12 volt az állás. A nyitott öt-egyes védekezés ellen a hazaiak nehezen tudtak gólokat elérni. Sok volt a pontatlan lövés és az eladott labda, melyből Jámbor vezényletével 11-18 alakult a félidei eredmény.

Szünet után is domináltak a vendégek. A 45. percben kilenc volt a két csapat között (17-26). A 47. percben szarvasi időkérés után változás állt be. A hazaiak védekezése zártabb lett. Az ebből szerzett labdákból lőtt gólokkal háromra csökkent a csapatok közötti differencia (26-29) az 58 .percben. Végül 27-31-re zárult a derbi.

Második félidei teljesítményével az NKK dobogóshoz méltó játékot mutatva helyt állt a bajnok ellen.

Szarvasi NKK-Kecskeméti NKSE 27-31 (11-18)

NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 100 fő néző.
Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka
Szarvas: Nagy-Buzási 3, Balogh, Papp 3, HAJDÚ 6, MAJOROS 11/7, Kovács 2. Csere: Juhos /kapus/ JANI 2, Nyerges, Óvári, Paska, Száva, Tasgyik, Trnyik. Edző: Száva Flórián

Kecskemét legjobb dobói Jámbor 16/4, Berkes 6.
Kiállítások: 12 .ill.12 perc. Hétméteresek: 7/7 ill. 5/4.

Száva Flórián: – Az első félidőben a sok eladott labdánkból biztos vezetést szerzett a Kecskemét. A szív és akarat eredménye lett a mai eredmény, ahogy a dobogós helyezés is, melyhez gratulálok a felnőtt csapat tagjainak. Külön gratuláció jár a bajnokságot nyert ifjúságiaknak. Május 21-én Hódmezővásárhelyen 16 órától lép parkettra az NKK a szezonzáró fordulóban.

nym

Király Katalin a kékfestő szakma kialakulásáról tart előadást a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében 2022. május 20-án

A kékfestő Süveges család történetébe enged bepillantást a Tessedik Sámuel Múzeum időszaki kiállítása

Vajda Péter sírjához vonulnak a vajdások

Hagyományteremtő fáklyás felvonulás