in ,

Csak egy tánc volt – Táncművészetek délutánja a Gyakorlóban

Nem, ezen a délutánon nem csak egy tánc volt, hanem számos táncprodukció, számos műfajban. Sőt igazából nem is tánccal, hanem verssel indítottunk. Balázs Levi első osztályosunk rávilágított vicces, de tagadhatatlanul helytálló módon, a fiúk és lányok közötti antagonisztikus ellentétekre. Ugyanakkor ezen a délutánon a lányoknak és fiúknak egymást kiegészítve, egymásra összpontosítva, minden ellentétet félretéve kellet színpadra állniuk a Táncművészetek délutánján, amely egyben a Gyakorlós kisdiákok társastánc vizsgája is volt.

A társastánc már évek óta szerves részét képezi iskolánk profiljának. Számos kiváló tehetség bontakoztathatta ki itt képességeit, és időről időre csiszolatlan gyémántokra bukkan Makan Zsuzsanna táncpedagógusunk. Az évek során számos tanulónk ért el kiváló eredményeket versenyeken, sőt néhányuknak a tánc talán jövőbeni hivatásukká is válhat. A paletta másik végén pedig ott vannak azok a diákok, akik minden táncórán az „életükért küzdenek”, próbálják szétválasztani összegubancolódó lábaikat, leküzdeni félénkségüket, vagy éppen Zsuzsi néni végtelen türelmét próbálgatják. Ők talán még nem is sejtik, hogy mekkora kincset kapnak a táncórákon, hiszen nemcsak tánclépéseket, hanem viselkedéskultúrát, magabiztosságot, egymásra odafigyelést, tartást, eleganciát és még ki tudja, mi mindent sajátíthatnak el. Ezen a délutánon mindenki a legjobbját nyújtotta, így fergeteges, lendületes, helyenként lírai vagy akrobatikus táncprodukciókat láthatott a nagyszámú közönség.

A hitvallásunk, hogy a Gyakorló óvoda és iskola szétválaszthatatlan egységet képez, ezen a délután is megmutatkozott, hiszen a táncprodukciók sora a nagycsoportos óvodásaink fellépésével indult. Az Alma, a Panda és Szamóca csoportos lurkók tengerre szálltak és a tánc hullámain minket is magukkal sodortak. Színpadra álltak az alsó tagozatos tanulók mellett azok is, akik már magasabb szinten csillogtatják tánctudásukat, akár versenyszerűen is táncolnak. A Gyakorlós közösség és edzőik, Kovács Krisztina és Kovács Zsanett, is nagyon büszkék lehettek a hip-hop műfajban sikert sikerre halmozó tanulóinkra: Bencze Zorkára, Vajgel Adinára és Zsorda Milánra. Baráth Csenge, Palyov Lara és Rágyanszky Máté pedig abból adott a kisebbek és a közönség számára ízelítőt, hogy kitartással, sok gyakorlással, elkötelezettséggel művészi színvonalra lehet emelni a táncolást. Sindel Csanád egy olyan műfajban mutatkozott be, amelyre mi magyarok különösen büszkék vagyunk. Szólóban mutatott be kanásztáncot és sudridomot rendkívüli átéléssel és lelkesedéssel.

Hully gully, country, twist, bécsi keringő, szamba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, madison, polka és még számtalan tánc lépései, koreográfiái kápráztattak el minket ezen a délutánon. Szülők, edzők, pedagógusok, technikai segítők és természetesen a Gyakorlós diákok együttműködésére, lelkesedésére, kitartó munkájára volt szükség ahhoz, hogy egy újabb sikeres Gyakorlós rendezvénnyel büszkélkedhessünk.

Roszik Melinda szakvezető tanító

Minden pontot egyhangúlag fogadott el a testület

Rövid rendkívüli ülést tartott a szentandrási testület

A zenén és a tvarozsnyikán át a gyermekprogramoktól a pajzán mesékig az idei Múzeumok Éjszakáján