in , ,

Gyakorlósok és a magyar bravúr

Gyakorlósok a szombati magyar-angolon
Gyakorlósok a szombati magyar-angolon

2022. június 4-én – különös fájdalommal vegyült dátum – örömben lehetett része a GFE Szarvasi Gyakorlóintézmény „drukker csapatának”. A magyar labdarúgó válogatott szenzációs bravúrral, hatvan év után győzte le újra az angol fociválogatottat. Szarvasról a Gyakorlóintézmény ötvenöt fővel szurkolhatta végig a Puskás Stadionban a feledhetetlen kilencven percet. A Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával kapott ingyenes belépőket azzal egészítette ki az intézmény, hogy támogatásként buszt indított a mérkőzés megtekintésére. A hangulat leírhatatlan volt. Harmincötezer gyermek, ahogy a Nemzetek Ligája meccsén, egyként élteti a nemzeti tizenegyet.

„ÁrpiésGyulabá” nagy gyermekként, teljes átlényegüléssel, és „tudatmódosulással”, extázisban élte meg a meccset, kísérő tanári mivoltukat felülíró drukkerként rántották magukkal a Gyakorló ötven fős elszánt csapatát. Melinda, Klári és Anita néni, a valódi kísérők higgadt nyugalmával uralták a kilencven percet is, de az az eufória, ami a stadionban kitört Szoboszlai Dominik eredményes tizenegyesét követően, majd a feszült várakozás a csapat kiváló játéka mellett, gyakran imára kulcsolt kézzel, mindenkit hatása alá vont.

Az öröm a McDonald’s-ban fokozódott, és a győztes érzéssel éjjel tértek haza a szarvasi „kis-nagy drukkerek.”

Ahogy az egyik kis drukker fogalmazott: „…nagyon is kellett, hogy a szarvasi Gyakorlósok itt legyenek, mert ezért nyert a csapat.”

Roszik Melinda főszervező, már nézi a következő nemzeti meccs alkalmat, mert Gyakorlósnak a Puskásban is jó lenni…

Sz.Zs.

A fotó a május 12-i első lakossági fórumon készült

Még mindig nem jött össze a Dinnyéslaposi útfelújítás önrésze

Bődi János, dr. Erdész Ádám és dr. Demeter László

Miért néptelenedett el, miért kellett újratelepíteni Békés megyét?