in ,

Honvéd Kadét Program most már Szarvason is

Kiatjkáné Szántai Mária igazgató írta alá a Honvéd Kadét Programhoz történő csatlakozási dokumentumot
Kiatjkáné Szántai Mária igazgató írta alá a Honvéd Kadét Programhoz történő csatlakozási dokumentumot

A Honvéd Kadét Program 2017-ben jött létre, felváltva, kiegészítve és jelentősen újraértelmezve a honvédelmi tárca korábbi pályaorientációs programját.

A program a Honvédelmi Minisztérium által támogatott és megvalósított emelt szintű honvédelmi nevelési tevékenység, amely tanórai és szabadidős elemeket egyaránt tartalmaz.

A programban azon intézmények vehetnek részt, melyek többek között vállalják, hogy együttműködési megállapodást kötnek a Magyar Honvédség egyik, számukra kijelölt szervezetével, valamint a Honvédelmi Sportszövetséggel. Ezáltal az oktatási intézmények szakmai támogatásban, pedagógus, oktatói továbbképzési programban, valamint mentorálási segítségben részesülnek. Ehhez a programhoz csatlakozott június 20-án a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium.

Az ünnepélyes aláírásra az Önkormányzat épületében került sor. Az együttműködési megállapodást Kitajkáné Szántai Mária, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium igazgatója, és Vantal Zsolt ezredes úr, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka írta alá. Az eseményen az iskola és a honvédség képviselői mellett Babák Mihály polgármester úr és a fenntartó képviseletében Lázár Zsolt esperes úr is részt vett.

A jövő tanév a szakmai felkészülés jegyében zajlik, de az érdeklődő diákok már bekapcsolódhatnak különféle szabadidős tevékenységekbe a mindennapos testnevelés keretében. 2023 őszétől pedig már választható tárgy lesz a honvédelmi ismeretek. A programban részt vevő tanulók ösztöndíjban is részesülnek, és érettségin is számot adhatnak tudásukról. Az iskola egyben csatlakozik a Honvédelmi Sportszövetséghez, amely szakmai és anyagi támogatást is tud nyújtani partnerszervezetei számára a programok megvalósításához.

Kitajkáné Szántai Mária igazgató

Sonkoly Lajos díjazta Steigler Ádám trükkjeit

A Gallicoop gólja csak pillanatnyi zavart keltett a Pro Gym erőterében

Felújítják a 44-es főút egy újabb szakaszát

A Fekete Gólya és a “repülős” körforgalom között útfelújítás kezdődött