in ,

CervinusFest tizenegyedszer

A Cervinus Művészeti Fesztivál nyitó sajtótájékoztatója 2022. július 4-én
A Cervinus Művészeti Fesztivál nyitó sajtótájékoztatója 2022. július 4-én (Fotó: Babák Zoltán)

2022. július 13-26. között kerül megrendezésre a XI. Cervinus Művészeti Fesztivál, a CervinusFest, amely sajtótájékoztatója a Teátrum színháztermében volt – a nagy melegben a hűvös színházteremben, de a helyszínt indokolta a sajtótájékoztató elején lejátszott film, a fesztiválhívogató és a végén Az Akácember című musical beharangozója.

Csasztvan András ügyvezető igazgató köszöntötte a megjelenteket, elmondta, hogy igazgatóként büszke, hogy szinte vendégelőadás nélkül valósul meg a fesztivál. A legnagyobb vendégprodukciót már előző évben lekötötték, ez a Szlovák Nemzeti Táncegyüttes, a SĽUK vendégszereplése, amely Szarvas Város újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából, valamint azért, mert a Cervinus Teátrum szlovák színház is. Bemutatják Az Akácembert, amely az évfordulóra íródott, de erről később.

Babák Mihály Szarvas város polgármestere: A Szarvasi Vízi Színház életében a XII. évad, a Cervinus Teátrum fesztiválja a XI. lesz a nyáron. A Teátrum mindig kitűnő előadásokat készít, ez most sem lesz másképpen. Estéről estére tapasztalom, hogy szeretik a nézők a Vízi Színházat. A CT előadásai mögött törődés, fáradság, gondoskodás és nagyon sok munka van, amit a nézők tapsa feledtet. Ezt csak szívvel, lélekkel, szeretettel lehet csinálni. Nagyon bízom benne, hogy a XI. fesztivál is sikeres lesz. Sok emlékezetes estét kíván, sok mosolygó arcot, szép estéket.

Babák Mihály elmondta, hogy a Magyar Közlönyben megjelent a rendelet, hogy Szarvast Turisztikai várossá nyilvánították, ez a várost is kötelezi.

Csasztvan András dr. Melis Jánost bemutatva elmondta, hogy kezdetektől tagja a társadalmi zsűrinek.

Dr. Melis János Szarvas város címzetes főjegyzője: beválasztottak és nem kerülhettem ki, azóta sem. A társadalmi zsűrizés azért nehéz, mert elfogult vagyok a sajátjaimmal szemben. A Cervinus Teátrum a szívem közepe, hiszen magaménak érzem. A kultúra a nehézségek ellenére fontos a városnak, célunk, hogy mindig biztosítva legyen az anyagi forrás. Várakozva tekintek a XI. CervinusFest elé – fejezte be a címzetes főjegyző.

Varga Viktor Cervinus Teátrum főrendezője a tizennégy napról beszélt: Kövessék a Szarvast, mert ebben benne van a szívünk, a lelkünk, a tehetségünk, a szeretetünk, a kollégák szeretete.

  • Az éj színei című musical összeállítással kezdünk, amiben a tehetséges színészek, táncosok lépnek fel.
  • Felfrissítettük a Csodaszarvast, új szereplőkkel így új előadás jött létre, nekem, mint rendezőnek nagyon a szívemhez nőt. Most újra – ahogy a 2014-es bemutatón – a Duna Művészegyüttes táncosai is táncolnak majd.
  • A Furcsa pár vidám, igazán nagyon jó előadás.
  • Örökösök, Ivan Holub abszurd komédiája, egy szlovák mai dráma.
  • Sors bolondjait a játékossága miatt szeretem. Sírva-nevetve előadás.
  • Az Akácember most született, Szarvas Város Napján lesz a bemutatója. Egy érzelmekkel átszőtt előadás, amit mindenkinek ajánlok. A lelket simogatja, elgondolkodtat, és úgy gondolom a legméltóbban emlékezünk a város alapításának 300. évfordulójára. Ha nem lett volna Tessedik, ha nem lett volna az iskolája, a tanításai, ma Szarvas is egészen más lenne. Szórakoztató, lelket simogató előadás, ajánlom figyelmükbe.
  • Bűvös tojás egy szlovák mese alapján íródott. Mese néptánccal ötvözve igazán szórakoztató kicsiknek, nagyoknak egyaránt.
  • Ingyenes előadások is lesznek, szintén a gyerekeknek szól a Buborék Együttes koncertje.
  • A Tisza Kvintett koncertje Barokktól a filmzenéig címmel. A komolyzenére is igény van.
  • Ingyenes a Felovasó est, ami egy Agatha Chistie-krimi, a Váratlan vendég lesz.
  • A Betyárok szintén a szívem csücske. Szekér Gergő – Belinszki Zoltán írta, eddig 12 helyen játszottuk sikerrel, remélem a szarvasiak is szeretni fogják, ez is ingyenes.
  • Két önálló est, színházunk színművészeitől, akiket nem kell bemutatni. Az egyik Boronyák Gergely és Timkó János Kalandos Rejtő, a másik Szemerédi Bernadett Psyché és Nárcisz című estje. Mindkettő ingyenes.
  • És a SĽUK Táncszínházzal zárul a Fesztivál, ami szintén szlovák kötődésünknek köszönhető

Várunk szeretettel mindenkit! Kövessék a Szarvast!

Dr. Dósa Zsuzsa információkat osztott meg.

  • A jegyekre a szarvasiak 20% kedvezményt kapnak, ha csoportos jegyet vesznek, akkor még nagyobb a kedvezmény.
  • Akármennyire szívvel, lélekkel készülünk szponzorokra szükség van, és vannak is szép számmal, köszönet éret mindenkinek.
  • A fesztiválon három fődíj lesz: a feltétele, hogy két előadásra kell jegyet vásárolni. Hogy mi is lesz ez a három fődíj a programfüzet utolsó oldalán olvasható.
  • Megjelent a Teátrumi Vígasságok című füzet 4. és 5. kötete Szenes János válogatása alapján.

Babák Mihály: A művészet is munka, nagyon büszke vagyok a Cervinus Teátrumra. Boldog, önfeledt perceket akarnak szerezni a művészek, munka van benne, de szeretet is. Csoda készül!

Keressék a programfüzetet, váltsanak jegyet az előadásokra, minden Teátrumi munkatárs szeretettel vár minden nézőt!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Gulyás Gergő

Kézilabdában, kosárlabdában és tanulásban is a korosztályának a csúcsán Gulyás Gergő

Krnák Zsolt és Sztancsik Csaba, a Nagyrét és a Pro Gym kapusai

Remek mérkőzésen remek formában védő kapusok őrizték mindkét hálót