in ,

Segítséget kérnek a karatésok, csapatszállítóra gyűjtenek

Ruzsinszki György edző és karatékái versenyre tartanak 2020. augusztus 8-án
Ruzsinszki György edző és karatékái versenyre tartanak 2020. augusztus 8-án (Fotó: Babák Zoltán)

Volt szerencsém a szarvasi karate újkori történetét kezdetétől nyomon követni a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület fejlődését. Ott voltunk, amikor Lovász György irányítása mellett kis tornatermekben edzettek, majd a létszám gyarapodása miatt egyre nagyobb helyre volt szükségük. Ma regionális karateakadémia működik a városunkban.

Ruzsinszki György versenyzőből edzőként történt szerepvállalásával a tradicionális karate mellett meghonosodott az inkább küzdelem alapú versenykarate.

Az edzők munkája meghozta a gyümölcsét, amellett, hogy elkezdtek jönni az eredmények, a szarvasi egyesület vidék legeredményesebb klubja lett. Számtalan országos, sőt világversenyen szerepeltek az itteni karatékák.

Ezekre a versenyekre való eljutáshoz az edzők és a szülők a saját autóikat vették igénybe, ám ez mára – egyrészt a méretek, másrészt a növekvő létszám miatt – már nem fenntartható.

Az egyesület vezetése álmodott egy, illetve több nagyot.

Az egyik ilyen a már említett regionális karateakadémia, ami az országban elsőként Szarvason valósult meg. Ma közel százan karatéznak, a versenyekre pedig több járművel kell már utazzanak.

Hogy minél biztonságosabban és minél takarékosabban tudják megtenni, pályáztak egy kisbuszra, de nem volt szerencséjük. Most saját pénzből szeretnének egy jó állapotú használt kilenc személyes kisbuszt vásárolni, amihez a pénz egy része már a rendelkezésükre áll.

A maradékot közösségi finanszírozásból szeretnék előteremteni.

Ruzsinszki György edzőt kérdeztük, hogy miért gondolták azt, hogy a nyilvánossághoz fordulnak a még hiányzó összeg előteremtéséért:

Örömmel látjuk, hogy sokan követitek és értékelitek munkánkat, ezúttal kivételesen a segítségeteket szeretnénk kérni. A sok szép eredmény eléréséhez rengeteget kell utazzunk a gyerekekkel, mindeközben nagyon fontos szempont az ő biztonságuk, ezért szeretnénk beszerezni egy megbízható 9 személyes buszt a szállításukhoz. Találtunk is egy 56 ezer km-t futott, visszakövethető és valós szervizmúltú, jó műszaki állapotú Ford Transitot, amihez reményeink szerint átírással együtt 7M Ft áron hozzájuthatnánk. Jelenleg 5M Ft áll rendelkezésre, ezt kellene a vételárig kiegészítenünk a hét folyamán az ajánlattételhez.

Aki munkánkat és a gyermekek biztonságát támogatására érdemesnek tartja, a lenti bankszámlaszámon tudja adomány formájában átutalásával segíteni célunk megvalósulását.

Aki ismer olyat aki szintén hozzájárulna e cél megvalósításához, kérem, továbbítsa neki kérésünket.

Minden felajánlásnak örülünk ami közelebb visz a megoldáshoz, cég esetén, szponzori együttműködést és reklámfelületet is tudunk biztosítani.

Előre is köszönjük a segítségeteket!

Jogosult: Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület
Számlaszám: 53900014-13003089
Közlemény: “adomány”

Krnák Zsolt és Sztancsik Csaba, a Nagyrét és a Pro Gym kapusai

Remek mérkőzésen remek formában védő kapusok őrizték mindkét hálót

Frankó Anna, Acsika a Magyarországi Szlovákok Napján az Országos Szlovák Önkormányzat Nemzetiségünkért Díját vehette át az Evangélikus Ótemplomban

Nemzetiségünkért Díjat vehetett át az országos szlováknapon Frankó Anna