in , ,

Nyomozás a Liget Hotelben

Nyomozás zajlik a Liget Hotelben
Nyomozás zajlik a Liget Hotelben (Fotó: Babák Zoltán)

Házhoz megy a szabadulószoba. Jelen esetben történt ez még május legvégén, amikor a Liget Wellness és Konferencia Hotel munkatársaiból és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kollektívájából összeállított csapatok igyekeztek Hegedűs Évi olasz nyelvű intrója után a szicíliai kerettörténetbe helyezett feladatok sorával végezni a megadott egyórás szintidőm belül.

Hegedűs Évi nevéhez több szabadulószoba kitalálása, megalkotása és üzemeltetése fűződik. Ezek sora még a Molnárház titka cíművel kezdődött, ami még rögzített helyen, a szarvasi Szárazmalom molnárházában volt, majd jött több a Szarvasi Arborétumban, illetve az evangélikus gyülekezeti ház pincéjében.

Bő egy évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy elszakadnak a fix helyszínektől, és társával, Fürj Erikkel becsomagolják ötletüket egy kofferbe, és az élményt, a szabadulószobás, nyomozós hangulatot házhoz házhoz viszik. Megkereséseik jellemzően csapatépítő tréningek szervezőitől érkeznek, de vezettek már játékot bálban is.

“Azzal kerestek meg bennünket, engem, és Fürj Erik játékmester kollégámat, hogy egy békéscsabai bálban “nyomozzunk” a vendégekkel közösen. Az akadályt egyedül a létszámkorlát jelentette, ezért gondoltunk egy nagyot, és egy újabb bűnténnyel, új feladványokkal rukkoltunk elő”, mondta a játék előtörténetéről Hegedűs Évi.

Ebből lett a “Ciao bella, avagy gyilkosság Szicíliában” elnevezésű projektjük. Próbájához partnert kerestek, amire Bogdán Tamás személyében gyorsan rá is találtak.

“A Liget Wellness és Konferencia Hotel igazgatójaként mindig nyitottnak kell lennem azokra az ötletekre, amikkel a vendlégeink számára nyújtott szolgáltatásaik körét bővíteni, itt tartózkodásuk minőségét emelni tudjuk”, fogalmazta meg filozófiáját Bogdán Tamás.

A hotel stábja ki is ajánlotta a vendégeknek az új szolgáltatást, amire nem várt gyorsasággal – és mértékben – érdeklődés is mutatkozott, így az eredeti 20-22-esre tervezett létszám egy-kettőre megduplázódott. Teher alatt nő a pálma, gondolta Évi és Erik, így játékukat a hotel konferenciatermét maximálisan kihasználva bonyolították le.

Ahogy említettük, a játék még május végén zajlott. Azóta több ízben is keresték őket, többek között Szarvas legnagyobb vállalata, a Gallicoop részéről is, illetve egy nagy világcég 180 fős születésnapi rendezvénye is a hátuk mögött áll.

A Liget Hotelben lebonyolított játékon egy klip is készült, amit most itt, a Newjságon keresztül láthatnak először azok, akiket érdekel ez a játék. A kisfilmet az N&V Record készítette.

Benedekffy Katalin a Cervinus Művészeti Fesztivál 2022-es megnyitóján

Megnyílt a CervinusFest 2022, Gulyás Levente kapta az idei nívódíjat

Új asztalitenisz klub alakult Szarvason