in ,

Villámtüntetést szervezett Dankó Béla irodája elé a szarvasi Kossuth Kör

A szarvasi Kossuth Kör tagjai megmozdulása Dankó Béla országgyűlési képviselő irodája előtt
A szarvasi Kossuth Kör tagjai megmozdulása Dankó Béla országgyűlési képviselő irodája előtt (Fotó: Babák Zoltán)

Villámtüntetésre kaptunk meghívót a Kossuth Kör szarvasi szervezetétől, Regős Mátyástól. A csütörtök esti esemény helyszíneként a Rákóczi utca 2.-t, Dankó Béla országgyűlési képviselő irodája előtti járdaszakaszt jelölték meg.

A villámtüntetésen résztvevők között ott volt két korábbi önkormányzati képviselő, Gajdos Attila, az MMM aktivistája, és Dobruczky Zsolt is, aki… mindenhol ott van.

Ez egy országos megmozdulás-sorozat egy helyi eseménye volt, tudtuk meg, ami várhatóan az ősz közeledtével, ahogy az emberek kezdik a pénztárcájukon érezni a rezsicsökkentés csökkentését, majd a bőrükön érezni a hideget, sűrűsödni fognak.

“Száz nap sem telt el, amikor a lakosságnak szembesülnie kellett azzal, hogy a kampány – nemcsak a rezsicsökkentésre vonatkozó része, hanem a teljes egésze – hazugságon alapult”, jelentette ki Regős Mátyás. “Márki-Zay Péter nem azt mondta, hogy a rezsicsökkentést el kell törölni, hanem azt, hogy racionalizálni kell. Ezzel szemben a kormánypárt azzal riogatta a választókat, hogy Márki-Zay eltörölné a csökkentett rezsidíjakat. Ennek a hazugságnak köszönhetően kétharmadjuk lett. Most ezt ők teszik meg ezzel a kétharmadjukkal.”

A Kossuth Kör civilek laza szerveződése, a Márki-Zay Péter féle Mindenki Magyarországa Mozgalom sejtjei. Azokat várják ide, akik civilek akarnak maradni, minden kötelezettség, elköteleződés nélkül, de egy demokratikusabb politikai irányváltásra van igényük. Talán a legszigorúbb kikötés az, hogy akik ide szeretnének tartozni, ne menjenek homlokegyenest az MMM politikájával szemben.

Arra a kérdésünkre, hogy miért pont Dankó Béla képviselői irodája elé szervezték a megmozdulást, Regős Mátyás így fogalmazott: “ő a körzet lakosainak érdekképviselője, és a körzet lakosainak nem az az érdeke, hogy emeljék a villany és a gáz árát. Ezzel szemben ő is megszavazta ezt. Kíváncsiak lennénk, hogy képviselőnként volt-e javaslata ezzel kapcsolatban”.

Ahogy az a képen is látszik, vidám darab az Örökösök

Hálátlan örökösök

Az "Édes komák", a "Földi jó" és a "Cukrászdám rózsája" elnvezésű fagyiköltemények az Ildikó Cukrászda pultjában

Az év fagylaltja versenyen az ország legjobb 12-jéből egy Urbán Ildikóé