in ,

Elkészült a szarvasi honvédelmi sportközpont

Elkészült a honvédelmi sportközpont
Elkészült a honvédelmi sportközpont (Fotó: Babák Zoltán)

Ahogy arról korábban már írtunk, Szarvas azon öt település között volt, ahol honvédelmi sportközpont létesülhetett. Azóta ezen öt közül van olyan, amit át is adtak.

Most elkészült a szarvasi is. A szentesi úti lakópark mögött elhelyezkedő épület impozáns. Ha az 50 méter hosszú fedés nélküli lőterületet nem számoljuk bele, hasznos alapterülete 1100 négyzetméter körül van.

A beruházó a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., vagy ahogy egyszerűen emlegetik, a BMSK. A kivitelezést alvállalkozásban az INTEGRÁL Építő Zrt. végezte Bődi Péter vezetésével.

A beruházás 2021 márciusában kezdődött és idén június végén fejeződött be. A közelmúltban megtörtént a műszaki átadás-átvétel. Jelenleg a használatbavételi engedélyezési eljárás van folyamatban, aminek lezárulása augusztus közepére várható.

Az épületben megtalálható egy 137,5 négyzetméteres, tatamival is borítható oktatóterem, küzdőtér, illetve az ehhez szükséges kiegészítő létesítmények, női és férfi vendégöltözők. A földszinten iroda, raktár és fegyverraktár, az emeleten egy 71 négyzetméteres oktatóterem, illetve a lőállásokból a lőpor égéstermékének a kifújására szolgáló gépészet kapott helyet. A földszinten vannak a fedett lőállások, amik kapuval vannak leválasztva a lőterületről. A lőtávolság 50 méter. 10 lőállás van egymás mellett.

Az épülethez a szükséges infrastruktúrát, a gáz-, a víz-, illetve az elektromos hálózat fejlesztésének a költségét a város önkormányzata saját költségvetéséből biztosította, csakúgy, mint a területen kívül eső útét és a parkolókét is.

A Newjság nem volt hivatalos az alapkőletételre (illetve annak felvételére sem), de utólagosan itt írtunk róla.

Tálas Bendegúz és edzője, Ruzsinszki György az egyetemi Eb-n

Tálas Bendegúz az Európai Egyetemi Játékokon

Timkó János Boczkó Dániel és Szente Árpád Csaba Tessedik Sámuel szerepében Az Akácember 2022. július 23-i ősbemutatóján

Tessedik és Boczkó olyan, mint Mozart és Salieri