in ,

Bány két büntetője kellett a 3 ponthoz

Bány harcolta ki a büntetőt, amit értékesített. Ezzel egyenlített a Szarvasi FC (Fotó: Babák Zoltán)

Papírforma eredményekkel rajtolt el szombaton a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság őszi idénye. Az esélyesebbnek tartott együttesek begyűjtötték ugyan a pontokat, de ez nem minden esetben volt gondmentes.

A Kinizsi a meccs elején megszerezte a vezetést egy kapushibát kihasználva. Előnye birtokában pedig lelkes célfocival nehezítette meg a Szarvasi FC-1905 dolgát, akik a félidő legvégén egy vendégek által vitatott büntetővel egyenlítettek.

A Sarkad létszámhátrányba került a második félidőre, ezzel együtt tervszerűbb focit mutatott be. A szarvasiak a meccs második felében több helyzetet kialakítottak, gólt azonban csak egy újabb büntetőből tudtak elérni, igaz az is három pontot eredményezett számukra.

Szarvasi FC–Sarkadi KLE 2–1 (1–1)

Szarvas, 250 néző. Vezette: Zahorán János.

Szarvas: Somogyi Cs. – Zima (Kerekes), Furár, Styecz B. (Simon), Magyar, Bány, Pilán R. (Barna), Deli, Kiri M., Zahorán, Pilán M. Edző: Somogyi János.

Sarkad: Kurta – Jenei, Képíró, Oláh G. (Kálló), Jánki I., Komlósi, Mezei (Szilágyi), Kollát, Farkas M. (Bozsányi K.), Erdei, Szabó G. (Kovács I.). Edző: Balogh Csaba.

Gólszerző: Bány (45+1., 65. – mindkettőt 11-esből), ill. Mezei (12.). Kiállítva: Képíró (45.).

(L. J.)

A Hunyadi gólját Tasi Kristóf szerezte

Döntetlennel kezdte a szezont a Szentandrás

Prokai Gábor művészettörténész, Lous Stuijfzand és Lóránt János a kiállítás megnyitóján

Kiállítás nyílt a Lóránt Művészházban Lous Stuijfzand munkáiból