in ,

Díszdiplomát vehettek át a fél évszázada, vagy régebben itt végzett pedagógusok

Díszdiplomát vehettek át a fél évszázada, vagy régebben végzett pedagógusok
Díszdiplomát vehettek át a fél évszázada, vagy régebben végzett pedagógusok (Fotó: Vásári Erzsébet)

A Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Kara pénteken rendezte az 50, 60, 65, 70 éve végzett tanítók és óvodapedagógusok részére Díszdiploma-átadó ünnepségét az Evangélikus Ótemplomban.

Dr. Katona Krisztina köszöntötte a diplomaátadó vendégeit: “Önöket köszönteni gyűltünk össze, akik nemzedékről nemzedékre segítették tanítványaikat a világ felfedezésében, akik megtanítottak bennünket írni, olvasni, számolni, gondolkodni”, fogalmazott.”

Két év kihagyás után kerülhetett sor ugyanis arra, hogy a több évtizeddel ezelőtt pedagógusként végzettek személyesen vehessék át díszdiplomájukat, több, mint ötvenet, ezek között volt arany-, gyémánt-, vas- és rubin oklevél is.

Gaál Roland járási hivatalvezető azokat az időszakokat, a vörösterror idejét, az 56-os eseményeket, a 70-es és 80-as éveket emelte ki, amikor a pedagógusoknak olyankor kellett gyakorolni a hivatásukat, amik nagyon nehezek voltak.

Babák Mihály polgármester méltatásában elmondta, időnként irigykedik a pedagógusok szakmájára, ami nagyon nehéz, ugyanakkor nagyon sikeres, de soha senki nem kap annyi tiszteletet és szeretet, még egy polgármester sem, mint a tanítója.

Az ünnepi esemény utolsó akkordjaként dr. Kiss Imre katolikus plébános, illetve Lázár Zsolt evangélikus esperes köszöntötte a vendégeket.

Fotó: Für Henrik és Vásári Erzsébet

A csabacsűdi Trefortban is becsengettek

A szarvasi karatecsapat a Horvátországban rendezett hétvégi versenyen

Karate: Négy érem Horvátországból