in ,

A Ruzicskay Alkotókör idei terméséből nyílt kiállítás a Járási Hivatalban

Gaál Roland, Korbely István és Terhesné Szekera Ilona a kiállítás megnyitóján
Gaál Roland, Korbely István és Terhesné Szekera Ilona a kiállítás megnyitóján (Fotó: Babák Zoltán)

Újabb kiállítást tekinthetnek meg a Szarvasi Járási Hivatal ügyfelei, vagy egyszerűen csak a kortárs szarvasi festészet iránt érdeklődő betérők november végéig.

Gyermekkorában “egyetlen egy igazi szereplője volt Szarvason a festészetnek, Ruzicskay György. Ma legalább négy, egymástól jól elkülöníthető, egymással mégis folyamatosan kapcsolatban levő, egymástól tanuló festőiskola van Szarvason, ami hatalmas dolog”, mondta Gaál Roland, a Szarvasi Járási Hivatal vezetője, a minigaléria megálmodója, létrehozója.

A paravánokra akasztott képek a nyáron rendezett Ruzicskay Alkotótábor terméséből kerültek ki. A festőtábort 17 éve rendezték meg először. Az idén 28 alkotó érkezett a Ruzicskay Alkotóházba, ami otthont ad számukra évről évre. Ezeknek a heteknek mindig más és más a tematikája. A tábor állandó művészeti vezetője, Korbely István ezen a nyáron a figurális ábrázolás témakörében mutatott be technikákat.

“A képek magukért beszélnek”, mondta Korbely István festőművész, a szarvasi festészet jelenének legmeghatározóbb alakja. “Ha szétnézünk a kiállításon, látszik, hogy az mennyire változatos és színes, ami az inspiráló közegnek tudható be, fogalmazott a festőművész.

Terhesné Szekera Ilona felelevenítette, hogy az elsőben Rómer Ilona foglalkozott a gyerekekkel, ami akkor még gyerektáborként indult. Azóta felnőttekkel kiszélesedő sorozat eredménye a Ruzicskay Alkotókör lett.

A tábor népszerűségét mutatja, hogy nemcsak Szarvasról érkeznek alkotótársak, hanem az ország különböző pontjairól, Békésszentandrásról, Budapestről, Gyomanedrődről, Kelebiáról, Kondorosról, Körösladányból, Mezőtúrról, Solymárról, Szegedről, Szentendréről, Tompáról, valamint Szlovákiából is.

Rómer Ilona most is itt volt, rímekbe öntve köszöntötte a kiállítás megnyitójára érkezőket.

Az alkotókör mindenese, szervezője, Zvadáné Mrsan Mária nélkül nem lennének a havi rendszerességgel tartott festőfoglalkozások, nem jöhetett volna létre a tábor, így a kiállítás sem, amiért az alkotótársak hálájukat fejezték ki számára.

Zajlik a járdafelújítás Csabacsűdön

Újabb 680 méter járda újul meg Csabacsűdön

Drónnal is ellenőrzik a forgalmat Békés megyében