in , ,

Gyakorló: Szívdobbanás biztonságban…

A mondás szerint: a szeretet meggyógyít mindenkit. Azt is, aki kapja, és azt is, aki adja.

“Példaértékű közösségi összefogással, mintegy két hét leforgása alatt sikerült annak a defibrillátor készüléknek a vételárát összegyűjtenie a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorlóintézményének és a Bóbita Alapítványának, ami a biztonságosabb intézményhasználatot teszi lehetővé” – mondta Bíró Gyula igazgató, az egyetem oktatója a 2022. október 12-én megtartott sajtónyilvános átadó alkalmon a megjelent támogatóknak, és a sajtó képviselőinek.

A gyűjtést elindító mozzanat az a „helyzet”, amit egy Gyakorlós tanuló gyermek szívproblémája és a hozzá kapcsolódó cselekvés; vagyis a „bármikor és veled is megtörténhet” érzése váltott cselekvéssé, sokakat megmozgató aktivitássá. Az intézmény és az alapítványa megkereste azt a partnert, aki a profilhoz legjobban illeszkedő eszköz ajánlatot tudta tenni, és minden olyan igényt ki tud elégíteni, ami jelenti a tartósságot és az egyszerű használatot és annak megtanulását. Varga Erika a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetője látva a gyors cselekvést, és összefogást, a gépvásárláshoz felajánlotta, hogy 30 fő nevelőt, egyetemi hallgatót képeznek ki a Gyakorlóintézményben, hogy ha bármikor szükség van a krízishelyzet kezelésére, legyen olyan segítség, aki meg tudja kezdeni az életmentő beavatkozást. Dr. Benczéné Kardos Karola kuratóriumi elnök átadta az intézmény részére azt az alapítványi beszerzést, amely kettő darab EPIPEN oldatos injekció előre töltött tollban, ami gyermekek vagy felnőttek számára anafilaxiás reakció esetén beadható. Természetesen ennek megtanulása is feladat, így kapcsolódó felajánlásként a Defibrillátor Plusz Kft. a képzésbe ágyazva ennek az eszköznek a használatának betanítását is vállalta, segítve az intézmény biztonságtudatának erősítését. A bemutatón a Kft. képzője oktatóbabán mutatott be újraélesztést az eszköz használatával, amit a gyermekek is kipróbálhattak, és láttatták, hogy akár nyolc éves gyermekek számára is megtanulható és elvégezhető az eszközzel a beavatkozás, szükség esetén.

Bíró Gyula intézményvezető és dr. Benczéné Kardos Karola, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetet mondott mindenkinek – magánszemélyeknek, cégeknek és szervezeteknek -, hogy meghallották a segítség kérését, hogy segíteni tudjanak…

Sz.Zs.

Folyamatosan támadtak a hazaiak, de gól ezúttal sem sikerült elérniük

A Csabacsűd be van oltva gól ellen

Pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával

Pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával