in ,

A játék nem volt hibátlan, de a 3 pont így is megvan

Az ifisták segítették ki a felnőtteket szorult helyzetükből

Furár Róbert két góllal járult hozzá a Jamina elleni győzelemhez
Furár Róbert két góllal járult hozzá a Jamina elleni győzelemhez (Fotó: Babák Zoltán)

“A játék nem volt hibátlan, de a legfontosabb, hogy megszerezzük a három pontot!”, válaszolta Somogyi János edző arra a szokásos első kérdésünkre, hogy hogyan látta csapata teljesítményét a Békés megyei I. osztály 13. fordulójában a Szarvasi FC 1905 Jamina SE ellen vívott mérkőzésen. Hozzátette, hogy egy olyan balszerencsehullám érte el őket, ami miatt öt játékosát nélkülöznie kellett. Hogy hiányukat pótolja, pénteken közös edzést tartott az ifivel, amin fele-fele arányban a felnőtt, illetve az ifjúsági csapat tagjai vettek részt. Azon megnyugodva látta, hogy van még merítési lehetőség a 16-17 évesek közül. Már most tudja, hogy kiket visz magával legközelebb Gyulára.

Kellemetlen ellenfél a Jamina, hosszú évek tapasztalata alapján tudja, jól tördelik a játékot, különösen, ha idegenben előnyhöz jutnak. És előnyhöz jutottak. A 17. percben kontrából Ökrös Dávid megszerezte a vendégek vezető gólját (0–1). A Szarvasi FC 1905 még a félidő lefújása előtt Pilán Richárd találatával kiegyenlített (36′ 1–1), sőt, Furár Róbert lövésével előnnyel is tudott pihenőre vonulni (42′ 2–1).

Bár a Jaminának is voltak helyzetei, a második félidőt is a hazaiak irányították. Nem ültek rá az eredményre, egyértelműen döntésre akarták vinni a dolgot. Több kimarad helyzet után ismét Furár volt eredményes (87″ 3-1).

Sándor Gergő játékvezető egy percet sem hosszabbított. Nem is volt rá oka, egy-két görcstől, illetve Kiri Máté elsőre aggasztóbbnak tűnő fejsérülésétől eltekintve alig állt a játék. Egyetlen sárgalapot

A jókra kérdezve Janó öt nevet sorolt fel, köztük három cserét, akik az ifiből érkeztek.
Elsőként Czvalinga Márkot említette, aki ebben a felforgatott összeállításban nem is a posztján játszott, de így is nagyot tudott hozzátenni a közös eredményhez.

Furár Róbert a két gólján túl mezőnyben is hatalmas munkát végzett. Pilán Richárd a csapat bármely posztján a csapat egyik erőssége.

Két cserével zárta, Csomos Koppánnyal és Lénárt Ferenccel, akiket úgy küldött pályára, hogy történjen valami, és most történt. Ha nem is ők döntötték el a mérkőzést, mindketten hozzá tudtak tenni a csapat eredményéhez.

Csomos Koppánnyal kapcsolatban megjegyezte, közte és edzője, Zsigmond Attila között kivételesen jól működik a kémia. A közös munka Koppányt olyan szinten inspirálja, hogy a fiatal játékos vagy csapattal, vagy egyedül, de minden nap edz. Ennek az utóbbi egy évnek az eredménye a felnőttek között is látható mind mérkőzéseken, mind a csapaton belüli megítélésén.

Szarvasi FC 1905 – Jamina SE 3–1 (2–1)

Szarvasi FC 1905: Köteles Attila – Polonszki Patrik (46′ Czvalinga Márk), Simon Róbert, Zahorán Balázs, Kiri Máté – Deli Lajos, Furár Róbert – Zima Dániel (80′ Csomós Koppány), Pilán Richárd, Barna Viktor – Magyar Martin (70′ Lénárt Ferenc István). Kispad: Simogyi Pál, Truczka Áron, Sztancsik Márk. Edző: Somogyi János

Jamina SE: Démusz – Kardos T., Okos, Fülöp, Szaszák, Kurta (Lipták-Pikó), Kovács I., Ökrös, Villám, Németh, Bencsik Cs. Edző: Pozsár Gábor.

Jók: Czvalinga Márk, Furár Róbert, Pilán Richárd, Csomos Koppány és Lénárt Ferenc

Somogyi János: Nagyon örülök az értékes három pontnak, mert úgy vágtunk a mérkőzésnek, hogy minden hadra fogható emberünket elővettük, és az ifiből töltöttük fel a kispadot. Remélem, hogy a jövő héttől már a rangadókon is jól fogunk tudni szerepelni!

Kelemen Gábor és Czesznak Zsolt, a két amatőr kutató

238 kilométert gyalogoltak Csabacsűd kincseinek kutatása során

Ruzsinszki György és dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke

Versenyzője Európa-bajnoki címéért 6. dan mesterfokozatban részesült Ruzsinszki György